Habos alma recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Habos alma hozzávalói:
Kb 6db alma
3db tojás,
6evőkanál cukor,
1 marék dió (darálva),
baracklekvár,
1csg. vaníliás cukor.


A Habos alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk,félbevágjuk és magházát kiszedjük. Vajjal kikent tepsibe rakjuk,majd a magház helyébe egy pici lekvárt teszünk és betesszük a jó meleg sütőbe. Amíg sül,a 3 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliával kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a diót. A tepsit kivesszük és mindegyik alma tetejére egy kupac habot teszünk,majd visszatoljuk a sütőbe amíg a hab szép barnásra sül.

Aki szereti, fahéjjal is ízesítheti.
Ha cukor helyett kanderelt használunk,és diabetikus lekvárt, szerintem még fogyókúrázók is bátran ehetik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook