Habos alma recept



Kb 6db alma
3db tojás,
6evőkanál cukor,
1 marék dió (darálva),
baracklekvár,
1csg. vaníliás cukor.
A Habos alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk,félbevágjuk és magházát kiszedjük. Vajjal kikent tepsibe rakjuk,majd a magház helyébe egy pici lekvárt teszünk és betesszük a jó meleg sütőbe. Amíg sül,a 3 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliával kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a diót. A tepsit kivesszük és mindegyik alma tetejére egy kupac habot teszünk,majd visszatoljuk a sütőbe amíg a hab szép barnásra sül.
Aki szereti, fahéjjal is ízesítheti.
Ha cukor helyett kanderelt használunk,és diabetikus lekvárt, szerintem még fogyókúrázók is bátran ehetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: berta.magdolna, 2007. ápr. 3. 15:01
A habos alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.