Habos almás recept


5 tojás
9 ek.cukor +10 ek. cukor
9 ek.olaj
9 ek.tej
9-10 ek. liszt
1 sütőpor
2 vanilia cukor
1 citrom reszelt héja
2 kg alma
10 ek.cukor
1 kk. fahéj
étcsokoládé
A Habos almás elkészítési módja:
5 tojássárgáját kikavarjuk a 9 ek cukorral,hozza adjuk a 9 ek tejet,9 ek olajat,9 ek lisztet,sütőport,reszelt citrom héját,kikent lisztezet tepsibe öntjük,és alacsony fokozaton sütjük. az almát meghámozzuk,lereszeljük a nygobb lyuku reszelőn,kiszoritjuk a levétől,hozza adjuk a 10 ek cukrot,és megdinszteljük,amig megpuhul,levesszük a tüzről,és hozza adjuk a fahéjat,és összekavarjuk vele,miután kihült az alma,a megsült lap tetejére kenjük egyenletesen. az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá,hozza adjuk a 10 ek cukrot,vanilia cukrot,és az egészet az alma tetejére kenjük,meghintjük reszelt csokoládéval,és még 5-10 percre vissza helyezzűk a sütőben,hogy száradjon a habb. Miután kihült,vizbe mártot késsel szeleteljük.
olcsó,kiadós és finom:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2007. ápr. 3. 14:28
A habos almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.