Ha vonattal vagy hajóval érkezünk Visegrádra, akkor hogy lehet feljutni a várba? (tudásbázis)
Pedig megéri gyalog felmenni,mert gyönyörű a túraútvonalon az erdőből a kilátás.Kicsit hosszú,nyilván azért mert gyalog megy az ember,de nem kell rohanni,simán megjárható a dolog.Mi annak idején oda-vissza gyalog mentünk fel és nem bántuk meg.
Irigyellek benneteket,gyönyörűséges az a hely és az egész környéke.
"Lent" a faluban is van látnivaló: a palota és a Salamon-torony. Ha túrázni akartok, akkor irány a vár, illetve nem messze töle a Nagyvillám nevü kilátó. Vonat nem magy csak
Nagymarosra, ahogy elöttem írták, a komp 40 percenként jár, drága és messze van a vártól. Sárga buszt meg lehet csípni 1 megállóra, de nem tudom hogy jár. Szóval sárga buszpest felöl vagy hajó, annak a kikötöje a salamon-toronnyal van egy vonalban (közelebb a fellegvárhoz). Hangulatos lehet hajóval menni, de kicsit lassú. Emlékeim szerint a toronytól kb 45 perc a vár, ha a faluból mész, több, mitegy óra.
a "messze" az ugye relatív, mert a hajóállomástól légvonalban ugyan nincs messze a vár, de azért elég magasan van, szóval meg kell mászni a dombot:)
amúgy simán meg lehet, ha olyan cipőben vagytok, illetve nincs veletek nehezen mozgó ember (egész kicsi gyerek v idős ember). de azért menni kell felfele..
Újpest Városkaputól jár óránként autóbusz Visegrádra. Minden óra 35 perckor. Kb. másfél óra a menetidő.
A Kisoroszi révtől van helyi autóbusz járat, de elég sokba kerül, mert magán cég, nem volán.
További ajánlott fórumok:
- 8 hetes babával bevállalható egy 300 km-es utazás vonattal?
- Lehet valahogy újra feljutni teszveszre vagy vaterára ha fel lettem függesztve?
- Utazzunk vonattal!
- Budapestről vonattal könnyen megközelíthető, gyógyfürdő/strand, 1 nagymama, két 7 éves unoka, augusztusban 1 hét. Helyszín-ötleteket várok..
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Szedegről Visegrádra megyünk nyaralni merre érdemes menni?