Ha valaki a gépjárművével duplájával hajt, mint amennyi a megengedett, akkor mi történik? (tudásbázis)
Egyszer péntek délután három órakor kaptam azt a feladatot, hogy három városban, három hivatalban intézzek el ügyeket. Kis dolgokat. Elindultam. Átlagsebesség 140 km/h. Mindet el tudtam intézni, jóllehet, volt olyan hely, ahol már a hivatalnokon volt a kabát, hogy hazamenjen. Elsírtam bánatom, ő papír elő, egy mondat ráír, aláírás, pecsét, mehetek. Élmény volt!
(Én sem hinném el másnak...)
ha nem látja senki és nem történik baleset,akkor hamarabb odaér
de azzé ne vegyél rá mérget
Bárkire haragudhatsz, de saját magadra ne! Te jól csinálod!
Látod, milyen aljasok!
Ugye azt mondják, csalánba nem üt a menykő, lehet azért ússzák meg gyorshajtók. De az sem biztos, hogy megússzák, csak jól állnak pénzileg és kifizetik a büntetést vagy ők protekciósok és el tudják intézni, hogy megússzák. Nem tudom, hogy létezik-e még olyan, hogy valaki ismerettségből kifolyólag el tudja intézni, hogy ne büntessék meg.
Az viszont biztos, hogy a celebekség enyhítő körülmény.
Kíváncsi vagyok, hogy a szlovákiai Eva Rezesova mit fog kapni. Egy riportban egy ügyvéd elmondta, hogy mennyi enyhítő körülmény szólhat mellette. Pl ha közvetlenül a vezetés előtt ivott vagy kábítózott, akkor nem biztos, hogy a balesetkor hatott-e már a pia vagy a drog. Meg más egyebeket is mondott. Azt már én teszem hozzá, hogy a hölgy milliomos volta is lehet, hogy enyhítő körülmény. Lefogadom, hogy a minimumot fogja kapni.
Jól elkanyarodtunk az eredeti címtől, de ha már így belejöttünk... :)
Vezetés nélkül nem lehet rutint szerezni? :DD
Én nem tartottam be a saját javaslatomat. A jogsi megszerzése után (21 éves voltam) lényegében rögtön vettünk egy Ladát 60 ezer forintért (1978-ban, régi szép idők!) és bizony, rögtön vezettem is. Hát tényleg nem ment egyből símán! Nem mertem volna sebességet váltani, néha lefulladdt a kocsi, néha sivító gumikkal indultam. Első nagyobb utam a debreceni virágkarneválra vezetett, de megoldottam! Utána haverokkal szórakozni, diszkóba. Bennem az nem volt meg mint sok mai fiatalban, hogy nyomás, ami belefér... Féltem, óvatos voltam és bizonyos piszkálódó megjegyzéseket elengedtem a fülem mellett. Rá is fázhattak volna, ha meg tudnak hülyíteni! :D
Aztán szép lassan belejöttem. Arra még emlékszem, hogy akkora lendülettel jöttem ki egy mellékutcából, hogy majdnem elütöttem két biciklist. Talán akkor jöttem rá, hogy nem kell félni a fékezéstől, sebességváltástól.
Idegesít engem is, ha valaki egy 20-as táblát is betart, de az is igaz, hogy olyan aljasak a "mérnök urak", hogy akár ott is bemérhetik az embert és semmiképpen sem dudálok rá azokra akik viszont betartják. Ezt el kell tudni viselni.
A jó vezetéshez születni kell!
A tanuló vezetőn is látni nagy százalékban, hogy neki való-e vagy teljesen mindegy, hogy mennyit fog gyakorolni. Tisztelet a kivételnek. Akikről én írtam az egy sem a tanuló vezető, nem is fiatal,hanem 30-as 40-es emberek "alszanak" a volánnál! Miért nekem kellene tolerálni őket, de ha látják, hogy előzök akkor dudálnak mutogatnak csak magukat nem veszik észre.
És ha ne vezessen egy évig, akkor hogy legyen rutinja? :)
Inkább türelem kellene, nem előítélet... Te is voltál kezdő vezető, nem hiszem hogy egyből hiba nélkül, rutinosan vezettél...
Én inkább azoktól venném el, akik a 20-as táblánál 50-nel dudálva, alig beférve elém vágnak, hogy miért lassúskodok, mikor úgyse mérnek (meg különben is rutinból vezetnek, mert a 20-as tegnap még nem volt ott), és az utolsó pillanatban index nélkül kivágnak elém, ha rájuk merek netán dudálni, akkor megállnak, vészvillogó, kiszállnak és elkezdenek ordibálni hogy mi bajom van... na az ilyenektől venném el... idegbetegeknek nem való a jogsi!
Akkor már ketten biztosan vagyunk akik nem szakemberek.
Kell a píz az államkincstárnak, logikusnak tűnik ez a büntetésesdi. Oda mennek a büntik, úgy tudom.
Az ilyen emberektől elvenném a jogsit.
Örökre.
Olyan jól keres, hogy mellényzsebből kiteszi az asztalra?
Vagy majd a szüleitek..
Azt hiszem tavaly az én kicsi vőm is gyorsabban hajtott a balcsi környékén. 20 km el lépte túl kb..
Persze az apukájának küldték a csekket.
Van benne valami...
Újból elkapják, újból fizet. De akkor már tényleg elveszik a jogsit, mert visszaesőnek számít.
Szerintem. Nincs jogsim, csak a józan paraszti ész szól belőlem.
Nem tom. Nemrég hallottam egy " vicces mondatot erre ".
Gyorsan mentam az autóval, és elvették a jogsit. Páncélszekrény nem billeget utána ;).
További ajánlott fórumok:
- Fukusima atomerőmű . A megengedett háttérsugárzás 1000-szeresét mérik! Mekkora veszélyben lehetünk?
- Engeded tv-t nézni a babádat? Az én 9 hósom a DUCK TV-t (babáknak szóló csatorna) imádja. Ha megengedem neki, le sem veszi róla a szemét.
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Mekkora korkülönbség az, ami még megengedett?
- Suliban milyen haj megengedett?
- Fogyókúra alatt megengedett a teljes kiörlésű vagy graham kenyér evése?