Engeded tv-t nézni a babádat? Az én 9 hósom a DUCK TV-t (babáknak szóló csatorna) imádja. Ha megengedem neki, le sem veszi róla a szemét. (beszélgetős fórum)
persze, én is feliratnám:))) jól jönne....:)
azért voltak érdekes hangvételű hsz-ok
... az, hogy valakinek más a véleménye, az nem sárdobálás. ... szerintem. :)
Amúgy jó recept nincs a gyereknevelésre... bááááááááááááár lenne, tuti kiváltottam volna! :))
Elolvastam az összes hozzászólást és igencsak kapkodtam a fejem. :(
Ahogy látom ment a sárdobálás rendesen. Miért kell elítélni vkit, ha nem azt csinálja, amit 1-2 ember jónak lát!?
Én is engedem nézni a tv-t a gyereknek, aki 11. hónapos. Engedtem korábban is, nagyon rövidke ideig a duck tv-t. Esetleg míg megágyaztam, vagy rendbe szedtem magam reggel. Mindig mondtam neki, h ott a maci, vagy akármelyik állat, mi történik, stb. Nem hiszem, h olyan nagyot vétettem volna.
Attól még játszunk együtt egész nap. A gyerek okos, mindent ért. Sőt. Néha magam is elcsodálkoztam, h ha pl. azt mondtam neki, h nézzen a háta mögé vmiért, akkor a gyerek megfordult. Rajzolgat, nem mutattam neki, elvette a kezemből a tollat, ha vmit megmutatok, akkor hamar megjegyzi, egész nap beszélget.....sorolhatnám.
Anno engem is engedtek tv-ni és az öcsémet is. Normális, intelligens emberek lettünk, pedig a szüleink sokat dolgoztak és ketten voltunk otthon. Akkor még nem voltak tanulmányok, h mennyire káros ez a dolog, igaz nem volt annyi erőszakos mese sem, mint ma, amit mondjuk én is elítélek. Sztem, ha figyelünk a gyerekre, h mit néz és kordában tartjuk ezt a dolgot, akkor nem árthatunk vele. Az én meglátásom szerint a világra nyitottan kell nevelni a gyereket, ha tv, vagy számítógép, vagy más, ismerkednie kell vele. Attól még lehet okos, embereket szerető, csupa jó tulajdonsággal rendelkező kis személyiség.
baby tv
A bebe tv-t nem ismerem és más
Szerintem az itthoni dolgokból mindenkinek ki kell venni a részét, mindketten dolgozunk, így természetes hogy az itthoni feladatokat is együtt oldjuk meg.
Nekem is van olyan ismerősöm, akinél csillog-villog a lakás, főz-mos-takarít a kicsi gyerekek mellett. Ez szép és jó, de az Ő gyereke sincs többet ébren mint az enyém, és amíg ebben az időben házimunka zajlik, a gyerek parkolópályán van. Mi azért igyekeztünk minél több dolgot alvásidőben végezni, hogy amikor a kislányom ébren van, akkor vele lehessen foglalkozni. És őszintén bevallom, ha választanom kell a házimunka és a gyerek közül, én a gyereket választom. Sokkal inkább, mint hogy lenyomjam a tévé elé.
Bármennyi tévézés káros lehet ennyi idősen. Nem én találtam ki, utána lehet olvasni, mit mondanak erről a szakemberek.
Nem az a lényeg, miért nézi a gyerek, pont azt írtam, hogy megértem, de akkor is ártalmas, hiába szépítgetjük, ezzel tisztában kell lenni.
Semmiféle érzék nem fejlődik ki az angol nyelvű tévézéstől és mástól sem, de ez nem ide tartozik.
Nem azt írtam, hogy kényelem miatt van a TV előtt. És nem nézhet bármit. De úgy gondolom, hogy napi 2-3 mese (max 30 perc) nem okoz semmi kárt.
Nem értem miért kell feketén fehéren látni a dolgokat. Szerintem a mai világban mindenki túlmagyaráz mindent. Nem azért néz néha mesét mert én feltett lábakkal iszogatom a mojitomat. Hanem azért mert pl fől az ebéd és nem akarom, hogy belefusson a konyhakésbe vagy leugorjon a konyhapulról az alsó szintre. Ő egy kisördög és mindig figyelni kell rá. De ha esetleg tényleg halaszthatatlanul ebédet kell főzni, akkor le kell kötni. Mert igaz, én sem akarok 4 órán át főzni egy túrós tésztát mert mindig rohanni kell utána.
Az angollal semmi rosszat nem akartam írni csak azt, hogy nem baj az ha az érzék kifejlődik. Ha már itt tarunk anyáinknak is dolgozni kellett elég keményen, jó nem a tv ment ha dolog volt, de a járóka mindent megoldott. Ma meg már azt is kővel dobálja mindenki.
A tévénézés piciknél egyértelműen káros, bármilyen kevés idő is. Az agyuk képtelen a túl gyors ingereket követni, nem tudja az információt feldolgozni, és ennek komoly következményei lehetnek. Az angolhoz inkább nem is szólok semmit, erre ugrok... (Nyelvtanár vagyok egyébként.)
Sajnos az én gyerekeim is néznek TV-t (bár inkább DVD-t), megértem teljesen az időhiányt meg hogy takarítani kell, nem ítélek el senkit, de ne csináljunk már úgy, mintha ez így jó lenne meg rendben volna! Mert nagyon nincs! Úgyhogy próbálom is leépíteni a dolgot.
Hoztam egy cikket nektek... tán nem törlik a linket... (ha mégis, akkor pech...)
Nem vagyok sem magam, de leginkább nem a gyerekeim ellensége. Azért meg tuti nem fogok sírni mert engedem őket tévézni és gépezni.
Én nem értek egyet a burában való neveléssel.
De hat a gyerek nem a mienk csak azert hogy mi vagyunk a szulök. Kis individek mar a szuletesnel , lassan biszosan probaljak a szarnyukat es a mi feladatunk hogy szeressuk öket nagyom.
De ö nem hagyott ott teged hidd el ö csak elindult a sajat utjan es nagyon jo uton latszik hogy keresi azt ami pozitiv az eletben.
Barcsak nekem lenne turelmem kezdenni jogazni meg ma is elkezdenem.
En az bisztos sem agresziv nem vagyok es a gyerekeim sem .
Igen sokan elgondolkoznak amikor latjak hogy lehet maskep is megoldani napi problemakat mint orditasal es fenyegetesekel.
Mier kell azonnal eröszakhoz folyamadni ?
Van anyi sok szep a vilagban , ha az embernel van a lehetöseg hogy valaszon.
nem vagy gonosz,csak a magad és a gyerekeid ellensége
majd fogsz te még sírni pár év múlva
kicsit meglepődtem, hogy lehet rossz topikban vagyok, mikor az utolsó hsz.-eket olvastam. :)
Én engedem, sőt! Német nyelvű mese DVD-ket nézünk ( én nézem, a kicsinek inkább háttérzaj :D ), illetve Baba IQ DVD-t, mert a kábel szolgáltatónknál nincs baba tv adó.
Erzelmi inteligenciaval ugy diszponal hogy ö maga valasztotta hogy az edespajaval akar lenni kesz.
Mamajank ezt kellet egyszeruen akceptalni , nem tudja a sajat lanyanak megadni a intektualis stimulanciat.
További ajánlott fórumok:
- Fukusima atomerőmű . A megengedett háttérsugárzás 1000-szeresét mérik! Mekkora veszélyben lehetünk?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Mekkora korkülönbség az, ami még megengedett?
- Ha valaki a gépjárművével duplájával hajt, mint amennyi a megengedett, akkor mi történik?
- Suliban milyen haj megengedett?
- Fogyókúra alatt megengedett a teljes kiörlésű vagy graham kenyér evése?