Ha tudod, hogy ki akarják rúgni az egyik kolléganődet, szólsz-e neki? (beszélgetős fórum)
1 nővel és egy férfival voltam így.
Felkészítettem őket rá.
Voltam már ilyen helyzetben, és szóltam Neki.
Nem bántam meg, mert utólag--mikor már Vele is közölték hogy mennie kell-megköszönte az őszinteségemet.
Nem szólnék, sőőőt nem is lehet szólni.
Voltam már olyan helyzetben - munkám része volt, hogy tudjam kik maradnak, kik mennek, hogy a kolléganőmmel mentem/jöttem dolgozni nap mint nap, és nem szólhattam neki. Mikor megtudta hogy kirúgják, akkor se hibáztatot engem, nem én tettem utcára, de nem volt hülye, tudta hogy én tudtam. Rohadt egy érzés, de ez volt :-(((.
hmmmm.
nekem eddig még ilyen létszámleépítésben nem volt részem.
igazából nem is nagyon értem....
szerintem elég rosszul mehet az a cég, ahol 1 ember bére oszt vagy szoroz.
én az ilyen helyről igyekeznék mihamarabb megpattanni....
szerintem helyesen cselekedtél.
A létszámleépítés elkezdődött. Akkor nem őt rúgták ki, hanem egy másik lányt, akit szintén sajnálok.A szituáció az volt, hogy valaki mindenképpen megy. Attól függ, ki mennyi munkát tud bevállalni, ki kit tud helyettesíteni. Mikor szóltam a kolléganőnek, akkor belehúzott, hozzáteszem, azóta is dolgozik ezerrel. De valakit el kellett küldeni a költségcsökkentés miatt, így másra esett a választás.
Rosszul éreztem magam, mikor megmondták a másik lánynak, bár ő számított rá. De nem tudom, ha újra ilyen helyzetbe kerülök, mit tennék.
szia!
mi történt azóta?
sziasztok. megoszthatom Veletek a tapasztalatomat?
én semmiképpen nem szólnék,főleg ha bizalmas infó!
és nem a hatásköröm!
egy "jóakaró" kolléga közölte velem telefonon,
(éppen szabin voltam)
hogy a 6 emberből 1 fölösleges,
és mivel úgy is szabin vagyok,
rám esett a választás!
( nem volt szavazási lehetőségem )
felhívtam a főnököt, s ő azt mondta,
ez nem végleges,és pont azt a kollégát szándékozott kirúgni, aki felhívott egem! csakhogy a 6 főből 2-2 ember házaspár volt,
és ha elküldi valamelyiket,
akkor a házastársa is megy vele!
de most már kirúgja az informátoromat is,
ugyanis helyette intézkedett!
ezek után nem maradtam én sem!
eléggé sértett voltam! innentől kezdve nem sokáig állt a cég,
igencsak csődbe ment a pasi!:)))
viszont ha közeli ismerős,
vagy rokon az illető,akkor szólnék neki!
köszi,hogy "meghallgattatok!"
azt írtam, hogy általában.
persze, lehet más oka is a menesztésnek....
de azért te sem akarod azt mondani, hogy ha el kell valakit küldeni egy cégtől, akkor a legjobban dolgozókat szokták elküldeni?
Kedves Zsófi! A közvetlen főnököm is le olt döbbenve, hogy én vagyok az akinek mennie kell.Nem ő döntött.Megvolt velem elégedve, és ezt előtte és utána is többször közölte. Szóval nem biztos,hogy a menesztés oka csak ez.
Ezt csak úg megjegyeztem.Tudod minden eset más-más! Sajnos.Üdvözlettel:zsuzsa
És ha visszamondja? Vagy elmondja más kolléganőnek, ő meg tovább? Gyorsan terjed a pletyka! Velem aláíratták a titoktartási nyilatkozatot, én nem mernék kockáztatni!
De abban igazad van, hogy az ember azt azért tudja h mennyire tartják a munkáját..
Egyet értek ..
Én is munkaügyis vagyok, egy csomó információt tudok, de nem játszanék a tűzzel..
Ez a főnök kompetenciája..
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Férjemnek szerelmet vallott az egyik kolléganője. Mit tegyek?
- Hétvégén lesz kolléganőm esküvője. Nagyon várom, már ezer...