Ha pénzt utalok át valakinek, és a számlaszám stimmel, de a kedvezményezett neve nem, akkor mi történik? (tudásbázis)
bodricsek
Sajnos a bank nem adja ki a lakcímet személyi jogokat sért, reménykedj hogy nem át verés ha mégis akkor feljelentéssel élhetsz, a rendőrség ki kérheti.Bár ha hamis, lopott íratokkal nyitott bankszámlát akkor a pénz levétele után megszünteti és elvész a ködben.
Drukkolok neked.
nekem olyan kérdésem lenne ha valakinek utaltam pénzt megvan a neve meg számlaszáma akkor azt hogyan tudok kinyomozni hogy hol lakik?mert lehet
átvertek..
Nem utalják át. Marad a számládon. Persze ha láthatóan arról a névről van szó(pl. Kovácsné tot jolán helyett csak tot jolánt írtál) az még nem gond, de ha teljesen más, akkor nem mehet át az utalás.
Jártam már így párszor és sosem küldték el.
Még nekem se dobtak vissza semmilyen utalást, de lehet hogy csak mázlim volt :-D.
Én ezt a név-dolgot eléggé lazán kezelem. Raiffeisen a bankom, és mindenféle banknak utalgatok.
Nekem kapcsolatom csak 3-al, abból egy van meg jelenleg, az erste, otp nagyon gyorsan le lett építve...
Volt már, hogy láttam ilyen tételt visszajönni, vagy adathelyesbítést kérni. Ez nem probléma, max 1-2 nappal később kapja meg az összeget.
De kérdezz rá a kedvezményezettnél. Ha tegnapi értéknappal utaltál, azt a ma reggeli GIRO-val meg kellett hogy kapja.
Attól függ melyik bank rendszere.
pl OTP akkor is jóváírja, ha kockásfülű Nyúl nevet írsz be, de másik bank visszaküldheti.
Majd kiderül 1-2 napon belül.
igen, eben igazad van..
mindenképp a számlaszám tulaj nevét írd be
és csak a közleménybe, hogy kinek küldöd...
a volksbank pl szankcionálja..((
igen..
csak a közleménybe írd be kinek a számára küldted
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- 26 éven alattiak kedvezménye
- Családi kedvezmény 2011
- Kell-e lakáshitelhez, minden eddigi bejelentett állandó lakás helyrajzi száma, ha valaki kedvezményes hitelben részesül?
- Hogyan történik a családi kedvezmény visszaigénylése várandóság esetén?