Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem? (tudásbázis)
Nos Elmea Double t vettem.Most robot géppel kikeveretem eddig úgy néz ki jóóóó.Kemény várok vele délutánig hogy milyen marad az állaga.
Köszönöm mindenkinek a hozzá szólását.
Holnap este sütéééééééssssssssss
tejem az van ....
whole milk 3,6g
Most néztem utána, a double cream-ben 48% zsírtartalom van. Nem semmi! Eddig soha nem néztem.
Itt a tejekben is magas a zsírtartalom. Hogy pontosan mennyi, azt nem tudom megmondani, mert épp nincs itthon tejünk, de eszméletlen jó íze van a full fat milk-nek. Persze van skimmed, semi-skimmed és még 1%-os tej is. De a full fat-eset érdemes kipróbálni. Az után pl az 1%-osnak nincs is tej íze, olyan, mint a víz. :)
Nincs sajnos. Sőt, habtejszínből is csak 30%-os van az üzletekben, állítólag 40-est talán a metroban lehet kapni, de én nem járok oda. A double pedig elvileg még ennél is zsírosabb, 40% fölötti. Ha egyszer eljutok "a szigetre", tuti, hogy hozok és kipróbálom. :D
Egyébként én is csak egyfélét használok: mindenhez 30-ast. :))
A Knorr-on nekem az van, hogy 100ml-ben 33g zsír van, azaz 33%. Azért szeretem ezt használni, mert ez mindenre jó: whipping, cooking, pouring.
Nálunk pl whipping cream-et nem lehet mindenhol venni. :) Tényleg nincs nálatok double cream? Érdekes. :) Nem gondoltam volna. Nálunk olyan is van, hogy creme fraiche. Ezt használtam régen tejföl helyett. Mára viszont mindent a Knorr tejszínnel készítek. :)
Nálatok nincs a tejszíneken feltüntetve, hogy hány % zsírtartalmú?
Angol nyelvű receptekben 3féle tejszínnel szoktam találkozni, eszerint a single a főzőtejszín, a whipping a habtejszín, a double pedig az, ami nálunk nincs :/, egy extra-zsíros tejszín.
januárban hoztunk ki gesztenye masszát.azt még úgy mentettem meg... :)
netes recept alapján csinálom majd..
Oksi, kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Én régebben a single cream-et próbáltam felverni, a boltban megkérdeztem, hogy melyiket lehet felverni és ezt ajánlották. Skóttól ilyet kérdezni mondjuk butaság volt, a legtöbbjüknek egész életében nem ér liszt se a kezéhez. :)
Itt egy link a Knorr-ról, amit én használok:
http://tinyurl pont com/6bubgr2 (túl hosszú a kép linkje és a hoxa nem engedi a linkrövidítőket, a pont helyett tényleges . -ot tegyél.)
Azért szeretem ezt, mert felbontás után több mint egy hétig is eláll, fogalmam sincs meddig, de még eddig sose ment tönkre. Ezzel készítem a gyümölcs levestől kezdve a mindenféle habart ételeket, ezzel készítem a tejszínes ananászos csirkét, a tejszínes gombás húsokat, egyszerűen folyamatos kelléke a konyhámnak. Ja, és olcsóbb, mint a double cream. Csak igazság szerint fogalmam sincs, hogy a Booker-en kívül hol lehet még venni.
:) köszönöm.
lemegyek a boltba veszek double krémet tesztelni :D
aznap délután fogyasztjuk el!! :))))))
Köszönöm a válaszaitokat!
Ha nem sikerül akkor legfeljebb vajas krémet teszek bele..... :))))))))))))))
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- A kenyérről/tésztáról leszokni, olcsón... Hogyan? Mivel helyettesítsek?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- Nincs nokedliszaggatóm, mivel tudnám helyettesíteni?
- Mivel lehet helyettesíteni a keményítőt? Aszalt gyümölcs mártáshoz kellene, de nincs itthon keményítőm.
- Banán fagyi készítéséhez tejszín szükséges. Mivel helyettesítsem, ha nincs itthon?