Nincs nokedliszaggatóm, mivel tudnám helyettesíteni? (tudásbázis kérdés)
Világéletemben a kistálból, amiben megkavartuk, azt féloldalra állítva, kanállal húztuk le, és szaggattuk a nokedliket.
Egyébként akármelyik üzletben 1000 Ft-ért árulnak egy kerek, fehér, műanyag tálcaszerű, lyuggatott aljú "szerkentyűt", pár cm magas oldala van. Két méretű edény tetejére lehet ráhelyezni, és ha a kavart nokedlit beleöntöm, fakanállal átdúrom rajta. Kb. 2 éve láttam először a Tv-ben egy főző-műsorban. Azután vettem én is egy olyat. Tökéletes, és valójában ennyi pénzt nagyon megér.
Keress rá a net-en, rá fogsz ismerni a "nokedli-szaggató"-k között!
Anyukám úgy szokta,hogy a sajtreszelőnek a nagy lyukú részére ráteszi a tésztát,és kanállal "simogatja",amíg el nem fogy róla.
Remélem tudtam segíteni!:)
Ha Svájcban vagy, akkor Spätzlereibe-t keressél!
Az ő spätzlijük ugyan apróbb, tehát a szaggatón kisebb lyukak vannak, de azért abszolút finom lesz vele a nokesz, én már többször csináltam. :)
Én a dietlikoni Coopban vettem az enyémet, de nagyon sok helyen lehet kapni. Online is meg tudsz rendelni sok webboltból.
deszka,kés
nekem sincs,én így szoktam
Nincsen nokedli szaggatom, mivel tudnam helyettesiteni?
Tojasos nokedlit szeretnek fözni de nincsen szaggatom hozza sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem?
- Mivel tudnám helyettesíteni a csokoládét? Az étcsoki egészséges?
- Egészség: Hol lehetne a neten utánanézni, hogy egy bizonyos gyógyszert milyen másik, azonos hatásúval tudnám helyettesíteni?
- Segítsetek! Nincs itthon sütőporom. Mi helyettesítheti?
- Leveles tésztából készítenék sajtos rudat, de nincs itthon tojás a tészta megkenéséhez. Helyettesíthető valamivel?
- Salátaöntet készítéséhez a kefirt mivel tudnám helyettesíteni?