Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt? (tudásbázis)
én azért nem szeretem mert anno anyám állandóan azzal tukmált.
főzelék reggel, délben este. ha nem ettem meg a spenótot, tett bele cukrot. ha úgy sem ütött bele tojást és ujra meg ujra visszarakta a hűtőbe mondván addig csinálja mig előbb utóbb megeszem....
na ez elég volt arra hogy úgy megutáltassa velem hogy csak na. én akkor megfogadtam hogy nem főzök csak ha a gyerekek is szeretni fogják. még pár hós korukban mikor ment a nagy hozzátáplálás, akkor nem volt gond.megették. később mikor egyre több fajta kaját ismertek, rájöttek nem is olyan jó a főzelék. én meg nem erőltetem.
az sem jó.
mert akkor úgy járnak mint én..
az oviba mivel ugy sincs más muszáj megenni.
ÉN! minden nap akár háromszor is megenném a főzeléket, és a gyerekeim most is, kiskorukban is.
Ha beugrok enni valahová, akkor is: főzelékfaló!
Én egyébként nem panaszkodhatom. A kislányom a legjobb evő volt a csoportjában :-) És sokkal jobban ízlett neki az óvidai koszt, mint az itthoni. Itthon én is egészségesen főzök, olíva olajjal, tökmagolajjal, vagy egyáltalán zsiradék nélkül az AMC edényeimmel. Teljeskiőrlésű babapiskótát veszek nasizni + a sütékhez, csomó sütit zabpehellyel készítek, palacsintát teljeskiőrlésű lisztből. De az itthon az itthon van, az óvoda meg az óvoda. Aki így főz, mit én az pontosan tudja, hogy nonszensz a gyerekeknek ennyire egészségesen főzni ennyi pénzből. Mert bizony az egészséges ételek legalább 1,5 X drágábbak a simánál. Az óvodai(bölcsödei) pénzkeretek között a legegészségesebb, amit megfőzhetnek a többszöri főzelék és ez jó, mert a főzelék JÓ!!!
Tehát nem baj, ha a gyereket a bölcsiben máshogy táplálják, mit otthon. Valljuk be őszintén, mis is felnőttünk és a mi időnkben még vastagon tojtak arra, hogy mi az egészséges kaja. Én pl általános suliban 1-8. osztályos koromig ugyanazt tízóraiztam minden 2 db vajas kifli + 1 pohár kakakó.
Nem a bölcsödei/óvodai táplálástól lesznek kövérek a gyerekek!!! Hanem azért mert biciklizés előtt bekövednek a tv vagy a számítógép elé, és mert a szülők a plázákba viszik kirándulni őket, ahelyett, hogy jókat sétálnának valamelyik közeli erdőben.
Már a mostani térítési díj fizetésénél is sziszegnek a szülők, akkor mi lenne, ha még ennél is többet kellene fizetni?
Egyébként tapasztalatom szerint a főzeléket az sokallja, aki otthon sem ad sok főzit a gyereknek, így nem szereti igazán.
Ilyenről még én sem hallottam. Igaz nem volt bölcsis a lányom :-)
De az oviban voltak ételallergiás kis pajtásai, akiknek külön főztek az ovikonyhán. De nálunk úgy van, hogy 3 bölcsi és hat ovi működik a városban és egy központi konyháról kapják a kaját.
Mi ez a hülyeség? Külön bölcsi az ételallergiásoknak???
Szerintem ma már annyi az allergiás gyerek, hogy a bölcsik felvállalják, hogy megfelelően ttáplálják őket is.
szerintemez kiderül,amikor elkezdi az ember a hozzátáplálást nem?
Hogy nekik külön bölcsi lenne?nálun knem hiszem,össz.2 van ha jól tudom,pedignem is olyan kis város az enyém.
Igen. Ez mind nyugdíjjárulék, a sima és a magán...
Most megint megnéztem a papírt.
Szia!
Az ételallergiás gyerekeknek külön bölcsi van.
Ezt pedig addigra kell kiderítenem,mire felkerül a bölcsibe...mármint,hogy allergiás-e?
elmex! bocs hogy megkérdezem, de miért vonnak abból még 20%-ot?
eddig gyed-en voltál?
A feltett kérdés elég kényes kérdés. én óvodában dolgozom, és nálunk minden évben kell visszajelzést adni a konyhának, hogy milyen az étel.
sajnos nálunk sem főznek túl jól. pl. a nyári ovis kajánk idáig borzalmas, pedig én nem vagyok válogatós.
úgy gondolom azért minden óvodában, bölcsiben is vannak olyan napok amikor jó, és ízletes az étel. sajnos nem lehet megfelelni mindenkinek.
Nálink pl. a legtöbbször barnakenyeret adnak. de nálunk is sok az édesség. nutella, lekvár, csokis kifli.
amit írtam korábban, hogy évente írunk levelet a konyhának, az sajnos nem sokat változtat a helyzeten. Megírjuk, hogy mi a jó, és mi a kevésbé jó, mit szeretnek a gyerekek....., de nem változtatnak különösebben.
ez csak amolyan kötelező papírforma. megmagyarázzák mindig, hogy ennyi pénzből, erre telik.
(mondjuk nagy a drágaság, tényleg nehéz minőségi kaját csinálni ennyi pénzből)
A bölcsődében csak az ott elkészített ételt szabad adni a gyerekeknek. Ez úgy működik, hogy minden egyes ételből mintát kell eltenni 24 órára, legyen az bármilyen étel. Semmilyen ételt nem szabad bevinni a csoportokba. Ha a gondozónő tápszert ad a gyereknek alvás előtt, és éppen jönnek az ÁNTSZ-től, (ami nálunk gyakori) nyilván abból nincs minta, óriási büntetést kap az intézmény. Hogy miért, ne kérdezzétek.
Az ételallergiás gyerekeknek nálunk a konyhán külön főznek. Mindnek!
Húgom most volt ovis (bölcsi is ott van), és úgy tudom, oda se engedtek vinni semmi kaját... Viszont talán külön főznek az allergiásoknak, mert pici unokatesóm tej- és tojásallergiás...
Ez egy vidéki óvoda-bölcsi...
Nálunk is megengedik a saját kaját, orvosi igazolásra főleg, de szülői kérésre is. Amikor ez minket érintett, megvolt a lista, hogy miből ehet-ihat a gyerek a "hazain" kívül.
A "nem muszáj" bölcsődébe járni természetesen azt jelentette, hogy ha végképp nincs megelégedve a szülő a koszttal, gondozással, egyébbel, akad helyette másik 10 (vagy több) helyre várakozó. Mint általában mindenben, itt is kompromisszumot kell kötni.
Sziasztok Anyukák!
Gerna! Sajnos nálunk nem engedik meg,hogy vigyünk be "otthonról" ételt,vagy bármit...
Ma megkaptam a papírkámat a MÁK-tól:
28.500 ft lesz a gyes,ebből kb. 20 %-ot levonnak...
Szerintem sokan tudják ez az összeg mit jelent!!!
Bármennyire is szeretném,képtelenség itthon maradni vele...:(((
Az nem attól függ, hanem hogy abba a körzetbe tartozik, vagy nem. Mivel olyan sok gyerek van, mire felveszik a körzetes gyerekeket, nincs több hely.
Visszatérve az étkezésre,az óvodák sem tudják kielégíteni az étkezéssel kapcsolatos magas igényeket!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire vagy megelegedve a paroddal?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mennyire vannak megelégedve a városotokban lakó emberek magával a várossal?
- Minden gondozónő ilyen a bölcsiben?Ez a normális?
- Bölcsis beszoktatás végén derült ki, hogy nem kapom meg a megígért állást.Ilyenkor maradhat a fiam bölcsiben?
- Mi volt a jeled bölcsiben/oviban?