Ha nem jelentem be, hogy kiadom a lakásom, és valaki feljelent, milyen szankcióra számíthatok? (tudásbázis)
Ingatlan bárbeadásárol külön intézkedik a trv.
Anyukám is így csinált, régebben. Az egyik szobát adta ki főiskolás diáknak, fürdőszoba és konyha használattal. A diák szüleivel megállapodott a havi díjban úgy, hogy abban benne volt a ráeső rezsiköltség is. Annyira azért nem kell rettegned a büntetéstől, hiszen van úgy tudom egy éves összeghatár, ami alatt nem adóköteles, éppen úgy mintha őstermelő lennél és abból adnál el.
Nézd meg ezt, talán segít.
Szóval, te is abban a lakásban élsz, és csak szobát adsz ki?
Még rokonaimat sem fogadnám be ily módon, nemhogy idegeneket.
Megtettem korábban, aztán elfelejtette a rezsi hozzájárulást, elfelejtett kaját venni magának, és ilyen apróságok. A végén én voltam az undok rokon, mert szóvá tettem a tartozását a szülei előtt is.
Ezért is adtam el a nagyobb lakást és költöztem kisebbe. Itt nem pályázik senki arra, hogy hosszabb távra vendégül látom.
Igen, így elkerülheted az adózást, viszont nagyon sok kellemetlenséggel jár egy idegennel élni.
További ajánlott fórumok:
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Egy ilyen levél után, szerintetek feljelenthetem ezt a "férfit"?
- Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra
- Zaklatás, feljelentés
- Milyen büntire számíthatok, ha egy év után jelentem be, hogy már nem vagyok jogosult az emelt családi pótlékra, mivel férjhez mentem?
- Ha átvernek internetes adás-vételi portálon(apród) 2700 Ft miatt ha feljelentem történik bármi is?