Ha nekikoccantam egy autónak és elismerem, kitöltjük a lapot, akkor nekem kell valamit fizetnem? (tudásbázis)
Kedves Almafa!
Jól mondják a többiek is, kp-ben nem kell fizetned a másik kárát, de visszasorolnak vmennyi kategóriával, és a biztosítási díjad lesz magasabb.
Mi is csak koccantunk pár éve, de B10-ből így lettünk B8-asak 2 évig. Aztán a 2 év letelte után évente 1 kategóriát megyünk fentebb. És mivel a baleset óra eltelt egész éveket nézik, kb. 5-6 évvel a baleset után fogunk megint Bonus10-be kerülni. Vmi ilyesmire számíts Te is szerintem.
Igen. Erről szól minden biztosítás. Te szépen részletekben, előre, utólag befizeted neki, amit ő egyben fizet ki a károsultnak káresemény esetén.
A kötelezőnél úgy kerülsz a különböző B vagy M kategóriába, hogy mióta tart a biztosításod, és okoztál-e kárt. Ha kárt okozol, visszasorolnak valamennyivel. A jó ügyfél az, aki csak fizet, de kárt sosem okoz, annak kell legkevesebbet fizetnie...
Mért emel?
Velem fizetteti ki a kárt?
nem..semmit..
a te kötelező biztosítód fizeti az ő kárát..neked meg a magadét..ha van casco-d akkor be kell jelenteni..és annak az önrésze a Te költséged!
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Nem érdekel és mégis fizetnem kell!
- Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót?
- Ha munkahely nélkül magam után fizetném a tb-emet, az mennyi és hol és hogyan kell elintézni, befizetni? Mi kell hozzá?
- Ingyenes lesz az orvosi ellátás vagy fizetnem kell érte, ha lejárt az alanyi jogon járó közgyógy igazolványom?