Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki? fórum

Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki? (tudásbázis)

2012. ápr. 26. 06:07
megsütöttem, nem rég lett kész, és nagyon finom lett! nem ártott neki a pihi:)
12. kitrákotty (válaszként erre: 4. - Gavrilo1)
2012. ápr. 25. 19:55

de a kenyértésztában nincs annyi cukor, mint az édes kelttésztákban!

szóval sósat, kifli-kenyértésztát lehet hidegen keleszteni egy éjen át, de édeset nem tanácsos!

11. c6973617d3 (válaszként erre: 10. - Szehenza)
2012. ápr. 25. 08:23
persze, finom beigli ;)
10. szehenza (válaszként erre: 8. - C6973617d3)
2012. ápr. 25. 08:20
értem, kénytelen leszek kipróbálni, hát csak lesz belőle valami:)
9. c6973617d3 (válaszként erre: 8. - C6973617d3)
2012. ápr. 25. 08:00
A bejglit más néven hideg kőttesnek is szokták nevezni, mert annál finomabb, minél lassabban kel.
2012. ápr. 25. 07:57
A bejgli egy igencsak zsíros kelt tészta, nem fog úgy megkelni mint pl egy fánk, (amiben nincs zsiradék), semmi baja nem lesz, ha berakod.
2012. ápr. 25. 07:48
köszönöm, miért nem igazi kelt tészta a beigli?
2012. ápr. 25. 07:34
most nézem a bejglit hűtőbe kell tenni, de az nem igazi kelt tészta.
2012. ápr. 25. 07:32
én igy tanultam és eszerint csinálom. Én tuti nem tenném be a hűtőbe, de spejzba sem.
4. Gavrilo1 (válaszként erre: 3. - Vikucka)
2012. ápr. 25. 07:29
Ez nem igaz. Én rengetegszer csinálok kenyeret úgy hogy éjszakára beteszem a hűtőbe a tésztát. Talán még finomabb mint a simán kelesztett!!
2012. ápr. 25. 07:25

egyértelműen nem. A kelt tésztának meleg hely kell, mert az élesztőgombák igy szaporodnak. Arra is vigyázni kell, hogy a konyhában ne legyen hideg. A profi szakácsok, cukrászok előmelegitett lisztet és eszközöket használnak.

A másik dolog, ami miatt nem lehet, hogy egy két óra múlva túlkel és összeesik, utána már nem tudod felhasználni.

Inkább kelj fel reggel 1 órával előbb, ha megteheted, és csináld meg akkor.

2012. ápr. 25. 07:23
Igen, csak mielőtt betennéd a sütőbe, hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten állni. :)
2012. ápr. 25. 07:22
Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook