Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki? (tudásbázis)
13. szehenza
2012. ápr. 26. 06:07
megsütöttem, nem rég lett kész, és nagyon finom lett! nem ártott neki a pihi:)
12. kitrákotty (válaszként erre: 4. - Gavrilo1)
2012. ápr. 25. 19:55
de a kenyértésztában nincs annyi cukor, mint az édes kelttésztákban!
szóval sósat, kifli-kenyértésztát lehet hidegen keleszteni egy éjen át, de édeset nem tanácsos!
11. c6973617d3 (válaszként erre: 10. - Szehenza)
2012. ápr. 25. 08:23
persze, finom beigli ;)
10. szehenza (válaszként erre: 8. - C6973617d3)
2012. ápr. 25. 08:20
értem, kénytelen leszek kipróbálni, hát csak lesz belőle valami:)
9. c6973617d3 (válaszként erre: 8. - C6973617d3)
2012. ápr. 25. 08:00
A bejglit más néven hideg kőttesnek is szokták nevezni, mert annál finomabb, minél lassabban kel.
8. c6973617d3
2012. ápr. 25. 07:57
A bejgli egy igencsak zsíros kelt tészta, nem fog úgy megkelni mint pl egy fánk, (amiben nincs zsiradék), semmi baja nem lesz, ha berakod.
7. szehenza
2012. ápr. 25. 07:48
köszönöm, miért nem igazi kelt tészta a beigli?
6. vikucka
2012. ápr. 25. 07:34
most nézem a bejglit hűtőbe kell tenni, de az nem igazi kelt tészta.
5. vikucka
2012. ápr. 25. 07:32
én igy tanultam és eszerint csinálom. Én tuti nem tenném be a hűtőbe, de spejzba sem.
4. Gavrilo1 (válaszként erre: 3. - Vikucka)
2012. ápr. 25. 07:29
Ez nem igaz. Én rengetegszer csinálok kenyeret úgy hogy éjszakára beteszem a hűtőbe a tésztát. Talán még finomabb mint a simán kelesztett!!
3. vikucka
2012. ápr. 25. 07:25
egyértelműen nem. A kelt tésztának meleg hely kell, mert az élesztőgombák igy szaporodnak. Arra is vigyázni kell, hogy a konyhában ne legyen hideg. A profi szakácsok, cukrászok előmelegitett lisztet és eszközöket használnak.
A másik dolog, ami miatt nem lehet, hogy egy két óra múlva túlkel és összeesik, utána már nem tudod felhasználni.
Inkább kelj fel reggel 1 órával előbb, ha megteheted, és csináld meg akkor.
2. Lanvin
2012. ápr. 25. 07:23
Igen, csak mielőtt betennéd a sütőbe, hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten állni. :)
1. szehenza
2012. ápr. 25. 07:22
Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?