Ha hólyagok vannak kisgyerekem nyelvén, milyen betegség állhat a háttérben? Mi a gyógymód rá? (tudásbázis)
Én is küzdöttem ezzel az a dologgal, aztán eszembe jutott, hogy körül kellene nézni a neten.
Magyar (térképnyelv), angol (geographic tongue) és német (Landkartenzunge) oldalakat néztem át, melyek az elváltozás okaként más és más dolgokat jelöltek meg:
- örökletes, nincs mit tenni (reméltem, ez így nem igaz)
- vashiány
- cinkhiány (ez nálam valószínűsíthető volt, mert mindig voltak kis fehér foltok a körmeimen, ami szintén a cinkhiány jele)
- B vitaminok alacsony szintje
Ez alapján úgy gondoltam, hogy olyasmit kellene szednem, amiben minden fontos anyag benne van, úgyhogy elkezdtem Centrumot szedni (naponta 1-et) és láss csodát kb. 2 hét alatt teljesen rendbejött a nyelvem. Mondjuk azóta egyszer fordult elő, hogy visszarondult, amikor rettenetesen megfáztam, de utána hamar eltűntek a foltok és azóta sincs a nyelvemmel semmi probléma. Ja és a körömről is eltűntek a foltok,
Garantálni nem tudom a sikert, de nálam bevált.
Sziasztok!
Az én 2 éves fiamnak térképnyelve van. Igazából semmi problémát nem okozott még. És a gyermekorvosom szerint nem is kell vele foglalkozni. De azért engem foglalkoztat.
Hallottatok már róla? Esetleg van már valamilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Ez több minden lehet, vírus, vagy gombafertőzés is okozhatja. Kórházi gyakorlatom során nagyon jól bevált erre a bóraxglicerines ecsetelés (Glycerinum boraxatum FoNo VII.), amelybe pár csepp citromlevet is tehetsz esetleg, bár alapból édeskés ízű. Ecsetelheted a hólyagokat fültisztító pálcikával, vagy egy kis gézdarabot belemártasz ebbe az oldatba, és áttörlöd vele a gyerkőc száját. Olcsó és hatásos.
Mostmár kezdett enni ,mert semmit nem vett a szájába annyira fájtatta a hólyagok végett...
Ugylátom ,teljesen kezd a régi lenni ,és fog enni mert napról napra jobban elfogadja ujra az ételeket,igaz vigyázok,hogy olyan legyen mi tuságosan nem iritálja a nyelvét ...
Folyadékot azt iszik elég sokat ,mert tea nélkül nemigazán van el...:)
Szia
A kisfiam 2 éves ,és egy hónapos,igen kivittem egy kis sétára össz-vissz fél órát töltöttünk a levegőn ,és örült nagyon hisz egy hetet ült bent a lakásban szegényke.
Örülök, hogy jobban vagytok! Lehet, hogy lemaradtam vmiről, de mennyi idős a kicsi?
Szerintem, ha már nem lázas, és otthon már nem tudod ágyban tartani, akkor már kiviheted, ha nincs túl meleg. Futkároznia még nem kéne, de egy rövid séta nem árthat, ha már jó a közérzete, hangulata.
KÖSZIKE,NAGYON ÖRÜLÖK,MERT MÁRA MÁR SOKKAL JOBBAN VAN ,SZERENCSÉRE VÉGE A LÁZNAK ,ÉS MÉG A HOLYAGOKBÓL IS TÜNTEK EL...
REMÉLEM ,HOGY KIGYOGYULUNK MINÉL HAMARABB,MOSTMÁR JOBBAN NÉZ KI MINDENKÉPPEN ,KEZDETT UJRA MONDOGATNI,MERT UGY FÁJT A SZÁJA ,HOGY KISEM NYITOTTA...
Szegénykém! Nem is hallottam olyan mandulagyulladásról, ami a nyelvre is átterjed. Ettől, természetesen még lehet ilyen, hisz nem vagyok orvos. Jobbulást a picidnek, és nagyon ne is enged mozogni, nehogy rámenjen a gyulladás az izületeire vagy a szivére. Egy mandulagyulladás nem is olyan hétköznapi betegség, mint gondolnánk!!!
Gyógyuljatok meg!
Szióka
Most tudtam irni csak...és voltunk dokinál,sajna gennyes mandula gyuladása van ,ami kiterjedt a nyerlvére is.:(((
Elég nehezen viseljük ,nem eszik fáj neki,és nagyon de nagyon ,türelmetlen...alig alszik,és nemtudom etetni sehogysem mert csipi minden...
Kaptunk erőss gyógyszert ha ez nem használ,majd rátérnek az injekcióra..:(((mit én megelőznék ,mert nemrég nagyon sokat kapott...
Szerintem is orvos. Bár reméljük, nem egy távolabbi időpntot ad meg, mivel ahogy hallom, mostanában ez a divat az egészségügyben. Nagyon drukkolok, hogy mihamarabb túl legyetek rajta!
Ettől függeltlenül én ezt is FIrst-tel fújnám. Ize miatt, lehet hogy nehézkes lenne, de ha birja, akár két óránként is. üdv és várjuk a fejleményeket!
Lehet afta, herpeszes torokgyuszihoz is kapcsolódhat, bárányhimlőnél is előfordulhat.
Mindenképpen érdemes orvosnak megmutatni, de ezen valószínűleg már túl vagytok. Amellett, amit a doki mond én biztos, hogy ezüst kolloid oldatot adnék neki belsőleg + öblögetni, ha már elég nagy hozzá.
Várjuk, mit mondott az orvos!
Nagyon köszi
Sajna nem eszik a tegnap óta ,és agyon idegeskedtem magam...
Már mindenre gondoltam...
LÁzz is volt nektek is ,mert köhög is de nem vészes...
Remélem ma lesz a doki ,déután ,és menni fogunk.
Afta. Szerintem. A nagyobbik fiamnak volt, 2-3 évesen. Azonnal, gyógyszert, kell felíratni, rá, nem szabad kisérletezni. Én sosem felejtem, el 3900Ft volt 4 szem, a GYES-em, pedig 3600Ft-volt. Se, enni, se inni nem tudod, a fiam. Majdnem korházba, került, infúzióra. Azért remélem nektek, nem ez van!
Azért ird meg, mi a helyzet!!
SZia
Sajna láza is van ...:(((
Ezért aggodok ,de a doki csak déután lesz elérhető...kihez vinnem kellene...
Köszi mindenképpen
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Olyan sorstársakat keresek, akinek kisgyereke van és szorongásos betegségben szenved.
- Betegség vagy fogzás állhat a háttérben?