Ha endokrinológiára szeretnék menni, elsőnek mi a teendő? (tudásbázis)
Én pont ezért nem mentem szakrendelésre.
Sajnálom. Édesanyám nagyon nagy bajban van, brutálisan magas a vércukra. Szegény már nagyon szigorúan diétázik de semmit nem fogy.( Könyörgött a dokiknak, hogy nézzék meg Neki a pajzsmirigyét mert biztos, hogy gond van vele és elküldték, hogy nem kéne annyit zabálni és akkor fogyna:(
Ém voltam. Kaptam beutalót, kivártam az időmet, és egy 10 perces "elbeszélgetéssel" le voltam tudva. Hatalmasat csalódtam. Túlsúlyos vagyok, vizsgálatokért és tanácsokért mentem, az orvos kioktató hangnemben, teljesen hülyének nézve banális dolgokat kérdezett és mondott, majd annyit mondott, fogyjon le! Ilyen egyszerű az egész. Meg hogy biztos az a bajom, hogy túl sok a kifogás. Egyre jobban kezdek elfordulni a hagyományos gyógyászattól és csak akkor fordulok hozzájuk, ha sürgős segítség kell, mert mindenhol ezt a lekezelés tapasztaltam. Pedig kikezelésre lenne szükség... Azóta inkább próbálom a saját sorsomat a kezembe venni, az ősibb dolgok segítségével, útmutatásával.
De azért szívesen várom én is a pozitív tapasztalatokat, mert azért teljesen elzárkózni nem fogok. Vannak még rendes hozzáállású szakemberek, csak baromi nehéz őket megtalálni. Legalábbis szerintem.
Nyugodtan jelentkezz be előre és utána kérj beutalót a háziorvostól. Nekem volt olyan, hogy májusban jelentkeztem és októberre kaptam időpontot! A beutalók viszont csak 1 hónapig érvényesek...
Amúgy a menet kb az, amit előttem is írtak. Vizsgálat vérvétel meghatározott időpontban, ha indokolt, akkor akár többször is egy hónapban. Majd eredményekkel vissza és vagy sikerül megoldani egyből a problémát vagy nem...
beutalót kell kérj és utána időpontot
vagy fordítva is lehet ha biztos vagy benne, hogy kapsz a háziorvostól beutalót
Én magán orvoshoz járok, de ott is hasonlóan megy. Elmész vv-re és utána meg mész vissza az eredményért, kapsz gyógyszersz és vagy sikerül egyből eltaláni az adagot, vagy nem
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak ha se a nőgyógyász, se az endokrinológus nem tudott segíteni?
- Megbízható endokrinológust keresek Budapesten
- Ismeri valaki Dr.Hajnáczky Károly szülész-és endokrinológust?
- Hova érdemes endokrinológiára menni?
- A Honvéd kórházban (AEK) mely endokrinológushoz érdemes menni? Kit ajánlotok?
- Magán rendelésre szeretnék menni. Tud valaki endokrinológust Mosonmagyaróváron?