Mit csináljak ha se a nőgyógyász, se az endokrinológus nem tudott segíteni? (beszélgetés)
Szia! megdöbbenve olvasom, amit írsz.
Én ilyent még nem halottam.
Semmi tüneted nem volt más a daganattal kapcsolatban?
Gondolok itt arra, hogy fejfájás, fáradékonyság.
Továbbra is ilyen pozitívan állj a dolgokhoz! Mielőbbi gyógyulást!
Sziasztok!
Azért írok ennyi idő után ide hátha valaki jár még erre, akinek hasonló a problémája az orvosok nem tudnak/akarnak segíteni! Nagy nehezen, de végre kiderült mi okozza a kóros szőrnövekedést. Egy tumor az agyban nyomja az agyalapi mirigyem, ami ugye a hormonokért felelős! Szóval bárkinek van valami tünete és bármilyen doki mondja, hogy ez nem probléma ne hagyja magát! Menjen el 100 dokihoz is ha kell! Mindenkinek jó egészséget!!!
Dr. Bérczy Judit, endokrinológus, belgyógyász, természetgyógyász.
Őt keressétek, a komplex terápia a lényeg.
A gyógyszer nem megoldás, ha az életmód nem változik.
Elmentem a magánrendelésre, ahol megnézte az addigi eredményeimet, beszélgettünk, és felírt babgyártó gyógyszert (mindegy, nem ez a lényeg), és a gyógyszert úgy kell szedni, hogy UH-on figyelik a peteérést, plusz a vért is ellenőrzi. Azt mondta, az UH-ra meg a vérvételre menjek be a kórházba, ahol dolgozik, ott ingyen megcsinálják (mert a magánrendelésen is van pl UH, 8000 ft egy alkalom). Bementem, az ottani asszintensének mondtam, hogy a doktor úr küldött a magánrendelésről vérvételre, ő megírta a papírt és mehettem is. Levették a vért és ott is elmehettem volna a dokihoz, de én jobban szeretek a magánrendelésre járni, mintha máshogy foglalkoznának velem....
szóval igen, én így csináltam.
Köszönöm a tanácsokat. Én igyekszem, de nehéz állami kórházakba bejutni, főleg hogy sokszor hivatkoznak a körzetileg nem ide tartozom szövegre. De semmiképp nem adom fel. Magánrendelés jelenleg anyagiak miatt nem hiszem, hogy megoldható. De max másodállást vállalok vagy hitelt veszek fel vagy nem tudom:) De az biztos, hogy nem hagyom annyiban.
Nehéz ez az egész, amiket írtok. Hogy menjek oda egy orvoshoz, hogy már pedig én egy hónapban 4szer is szeretném megnézetni a hormonom. Megnéztem a leltemet a ciklus 21 napján vettek vért és vizeletet szóval ezzel nem volt gond. PCO-t , Cushing kizárva ez is a leletben van ill meg ez is rajta van: pm funkció jó, hypercorticismus nincs, progest értéke peteérésre utal, hyperandrogenismus sem igazolható. Aki egy kicsit jártas a témában az érti mindezt:( És a legszomorúbb mondat számomra: Endokrin szempontból teendőt nem igényel:(
"A fokozott szőrösödésnek egyik gyakori oka a petefészek cisztás (tömlős) betegsége. A tömlőkből és a rostos elfajulástól károsodott petefészekből ugyanis a rendesnél több férfihormon ürül a vérbe. Mégpedig azért, mert az agyalapi mirigy egyik hormonja (a luteinizáló hormon) kórosan serkenti a petefészek saját hormonjainak a termelődését. A betegek azonban többnyire nem a szőrnövekedés, hanem menstruációs rendellenességük (havi vérzésük rendellenessége vagy elmaradása), illetőleg kóros elhízásuk miatt fordulnak orvoshoz, s csak a baj okának tisztázásakor válik érthetővé, hogy miért nő olykor – mert nem mindig nő! – a rendesnél erősebb szőrzetük.
De kapcsolatba hozható a nők fokozott szőrösödése a petefészek egyéb betegségeivel, a pajzsmirigy csökkent működésével, a mellékvesekéreg fölös hormontermelése okozta Cushing-tünetegyüttessel és bizonyos gyógyszerek szedésével is."
Keress egy jó belgyógyászt (igaz nem árt, ha endokrinológiai szakvizsgája is van), ha másképp nem tudsz, akkor magánorvos formájában, és nézess végig vele mindent!!!! Vagy pedig tényleg kozmetológus- bőrgyógyászt.
Szia! Nem tudom, ezt olvastad-e (elsők között dobta ki a gugli), de hátha kapsz ötletet (pl. mellékvesekéreg-probléma):
Amúgy hasonló cipőben járunk, de én még nem indultam el megaláztatás-túrára a dokikhoz. Qrva kellemetlen odaállni, és közölni, hogy szőrős a lábujjam meg a mellbimbóm...
Normálisnak tűnik....Hé, ez nem betegség:) ha hormonzavar van, azt lehet bogyóval szabályozni. Figyelj csak a nőgyógyász nem igazán a belső elválasztás szakembere. 1-2 hormont jól ismer, hiszen közvetlenül a ciklust szabályozza, de pl pajzsmirigy-problémát nem tudja orvosolni, és még sorolni lehetne ilyeneket. Inkább endokrinológus.
Ja és mégegy, az én nőgyógyászomról is ódákat zengtek, és biztos jó szülész, hogy nem tudta megmondani, hogy nekem is hormonproblémám volt, az is biztos...
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki Bp-en a 11.ker jó endokrinológust aki nőgyógyász is?
- Tudtok nekem ajánlani Kaposváron jó endokrinológust vagy nőgyógyászt?
- Dr. Molvarec Attila nőgyógyász endokrinológus vélemény
- PCOS miatt keresek endokrinológust, nőgyógyászt. Mens Mentis tapasztalatok
- Ismeri valaki Dr. Lőrincz Ildikó endokrinológus nőgyógyászt?
- Pécsett illetve Mohácson keresek új endokrinológus - nőgyógyászt