Ha elrontom a pin kódomat vodafone-os mobilomnál, a puk kódot tudom, miért nem enged be mégsem? (tudásbázis kérdés)
Hát ez elég béna megoldás! Más szolgáltatóknál is így van?
(Már megint jól dolgozott a kisördögöm: sosem használom a PIN kódot. Ha nagy ritkán ki kell kapcsolnom a telefont, akkor meg marhára odafigyelek.)
Akkor csak azt tudom javasolni, hogy sétálj be egy Voda-boltba.
Ha emlékeim nem csalnak, kártyacserével megoldható a dolog. 1-2ezerbe kerül, de legalább a számod a régi marad. :) Viszont a régiről sajna semmit nem tudnak leszedni, tehát a telefonkönyves bejegyzéseidet is buktad, amennyiben a kártyára voltak mentve, nem a telefonra...
Mivel ugye 3szor elrontottad a PINt, most PUKot kér.
Ez bekapcsoláskor szigorúan a PIN1 és PUK1 kódokat jelenti!!!
Tehát, először beírod a PUK1et. Ez törli a memóriából a régi PINt. Ezért kéri, hogy generálj újat, az pedig úgy megy, hogy ugyanazt a kódot kéri kétszer.
Mi azt szoktuk kérni az ügyféltől anno, hogy ilyenkor ne a régi kódot ajda meg újra, nehogy véletlenül összezavarja a memóriáját a SIMnek. Ha nagyon az a kód kéne, akkor is állíts be valami mást, majd, ha a telefon bekapcsolt, akkor a menün keresztül is meg lehet változtatni a PINt, így visszaállíthatod a régit.
DE!!! PUKot, illetve az egész bekapcsolási cécót is csupán 10szer lehet elrontani, utána letiltja a káratyát végleg.
Ha ez megtörténik, akkor asszem még a szolgáltató tud segíteni, de ebben nem vagyok most teljesen biztos...
Azért van a kártyán 2 PIN és 2 PUK, mert vannak olyan speciális szolgáltatások, amikhez kell a PIN2. Ha azt elrontod, ahhoz kell a PUK2.
CSAKHOGY!!!
Tudtommal kishazánk szolgáltatóinál a mai napig nincs olyan igénybevehető szolgáltatás, ami igényelné a PIN2-t.
Kiadják, mert létezik, csak nem vehető igénybe.
Nekem is volt már ilyen. Ezért nem kell új kártyát venni, csak felhívni a vODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT ÉS SEGÍTENEK. eNNYI.
Uppsz..bocsi a nagybetűkért.
na, akkor most írom, nem tudom, miért küldte el...
De adok nektek magyarázatot!!! :)
Semmi????
Elméletileg onnantól működnie kellene az új pin kódodnak, és a készüléknek is. Ha nem, lehet hogy szoftveres a baj, akkor pedig hétfőn be kell menni a vodásokhoz.
Már vártam ezeket :DD
Bocs, csak bántotta a szemem...
ezt én sem értem az lejétől fogva, de a 1270-en kapsz segítséget, ha végképp nm megy a dolog...
mi ezért kapcsoltuk ki mindjárt a legelején benne a pin kérést...
húzd ki a gépből, kapcsold ki a gépet..
kapcsold vissza, bootoljon be, és csak utána dugd vissza az usb-be..elvileg mennie kellene...
További ajánlott fórumok:
- Le lehet mondani online a vodafone-os előfizetést?
- Fizetési probléma a Vodafone-nál. Volt már valakinek hasonló?
- Neten keresztül miért nem tudok Vodafone-nál feltölteni? Az adott bank eléggé vacakol..
- Megéri a telefonos internet? Konkrétan a Vodafone-ra gondolok.
- Karácsonyra olcsóbbak vagy drágábbak lesznek a Vodafone-nál az előfizetéses készülékek?
- Milyen dokumentumokat kérnek a Vodafone-nál, 1 Ft-os készülék és előfizetés kötésekor?