Ha babát szeretnék, mikor kell abbahagyjam a fogamzásgátlót, hogy kitisztuljon és egészséges gyerekem legyen? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Én azt hallottam, hogy ha valaki "gyorsan" akar babát, akkor rögtön a gyögyszer abbahagyása után kell összehozni a porontyot, mert a hormonok olyankor még másként működnek. Nem tudom, hogy mennyire károsulhat a baba, de ezt orvostól hallotta az egyik barátnőm. A mostani gyógyszereknek kevesebb a "rossz" hormontartalma...
Amúgy én kb. 2 évig nem szedtem a babavárás előtt, de egészen más okból. Így 3 hónap alatt sikerült Gergőt összehozni :)
Sziasztok!
Én is Diane-35-t szedtem. Júliusban abba hagytam és augusztus végén már terhes lehettem a nőgyógyászom szerint.
Itt nagyon erős, eltérő mensesem volt ,erre alapozza ezt. meg a plusz 3 hét késésre.
Viszont következő hónapban már megmaradt a baba, és a nagy okos lányom már 6 éves lesz.
a mai gyógyszerek már nagyon korszeűek, így akár a következő hónapban is terhes lehetsz!!
Én abbahagytam, és a következő ciklusban már teherbe is estem. Egészséges kislányt szültem, velem sem volt végig semmi baj. A lányom most is kicsattan, egészséges, okos gyermek.
Ne félj, a dokik túllihegik szerintem.
Azt mondják a szakemberek,hogy lényegében már pár nap után kiürül a szervezet a hormontól.Hiszen a mai modern fogamzásgátló tabletták pont ezért jobbak ,mint őseik.Mert ha nem ürülne ki hamar,akkor nem esnének sokan teherbe egy-két véletlenül kihagyott bogyó miatt!
Amúgy általában 3 hónapot javasolnak,és nem a kiürülés miatt,hanem hogy a méhed regenerálódjon,jobban meg tudjon majd tapadni a "sejtecske".
3 hónap elég, bár függ attól is, hogy milyen gyógyszert szedsz...
Nekem, mivel alacsony hormontartalmú készítményt szedtem, decemberben abbahagytam, januárban azt mondta a dőgyógyász, hogy az első menzesz után: "Hajrá!"
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- 1év fogamzásgátló szedés után 3hónapja hagytam abba. Mennyi idő mire kitisztúl a szervezet? Lyndinette 20-at szedtem utána meg Mirabellát.
- Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mennyi idő amíg a fogamzásgátló abbahagyása után az kitisztul a szervezetből? (Novynette)
- Mennyi idő míg kitisztul a szervezetből a fogamzásgátló, ha nem tabletta formában használom?