Ha anyák vagyunk a kikapcsolódás, BULI már luxus? (beszélgetős fórum)
Sajnálom.
Tenni mindig lehet. Választás mindig van. Csak rajtad áll a dolog. De egyszer élsz...
Én ezt aláírom de ha sok itthon a 2 gyerek, akkor vmit majd muszáj csinálnom, mert nem kívánok megbolondulni, ezért muszáj lesz kamuznom és úgymond okoskodnom vmit. A mi városunk se 1 nagy város, itt is simán tudja majd a korosztályom, h 2 gyerekem van, de egyáltalán nem arra megy ki a játék,h a másikat hátba szúrják az emberek, ezért sem félek,h bárki felnyom. Ha meg igen, hát járjanak utána...Cs. apjának a cégéhez lennék bejelentve. Derítsék ki, h tényleg ott vagyok-e...
:-) A kistesóról meg mondhatom simán, h anyukám vigyáz rá, hiszen még olyan kicsi lesz, h bölcsibe Őt nem adhatom.
Köpjetek szembe! Legalábbis én ezt tenném magammal... de egyszerűen nem bírok elmenni anyuhoz a gyerekért. Ott van már 2 napja, és olyan jó.
Mostanában nem tudom mi van vele, de éjszakánként felkel -mit felkel, berobban az ágyunkba- 3-4szer is, csak úgy. 3 éves, kérdezem, hogy pisilni kell, szomjas, éhes, fáj valami? Nem. Nincs semmi baja csak "járőrözik". Ez már megy egy ideje...
Most a meló is stresszes, 100fele szaladunk, leadtam anyunak.
Párommal (miután 2en tegnap összesen 3ügyet buktunk el)tegnap este fogtuk magunkat és kimentünk a nyaralóba. Romantikus vacsi, "kellemes-részegre" ittuk magunkat és szex kifulladásig. Reggel fél7kor olyan jó volt arra ébredni, hogy végigaludtuk az éjszakát, se gyerek-támadás, se éhes macska(6 példányunk van otthon) se semmi, csak csönd és "madárcsacsogás".
És nekem/nekünk kéne még egy-két ilyen este-éjszaka-reggel... de hát anyut sem akarom kihasználni... asszem összecihelődöm lassan és elhozom a "veszedelmet"
Itt nem az okosságról van szó Judit.
persze, mindenki keresi a kiskaput.
Mi kis településen lakunk, még kisebben nőttünk fel.
Ott kizárólag munkáltatói igazolássa (és bejelentett lakcímmel) veszik fel a gyerekeket és bizony sok gyerek nem jut be. Kevesebb a hely, mint az igény.
és ahol ez a szitu (ismétlem, ott, ahol ez a szitu) ott elhiszem, hogy komolyan a szülők körmére néznek. Ami nem nehéz, mert mindenki ismer mindenkit...
Elvileg a bölcsőde azért jött létre, hogy ha valaki nem tud élni a lehetőséggel, vagy nem akar, hogy 3 éves koráig otthon legyen és visszamegy dolgozni, akkor legyen hova elhelyezni a babát.
Nálunk ez most nagyon is életbe vágó, olvasd el a naplómat:)
Na, ez megnyugtató, hogy mások is úgy gondolják, ez a legjobb kor a bölcsihez.:-)
A munka a csecsemővel részt már mindketten kipipáltuk a férjemmel. Nem egy leányálom.
Lehet... :)
Te mikortól akarod beadni? Én úgy terveztem, hogy másfél éves korában söpret intézményesülni:-D.
Nem akarom, hogy málészáj legyen, hogy csak felnőttek között sündörög:-D
gigalájk:)
akkor gyere már el annyi időre legalább hozzánk, amíg beiratod Vlado mestert is:)
Minket épp az előbb "szabadított fel" anyu; elvitte a lányzót; majd csak kedden megyek érte...
A buli viszont elmarad, holnap tárgyalok Szegeden, majd Kecskeméten; párom meg Pécsre megy. Most munka miatt passzoltam le szegényt...
Az oké, csak tudod mindig van egy "kedves" anyuka, akinek esetleg szúrhatja a szemét, hogy egy otthonlévő kismamának miért van a gyereke böliben. Pláne, ha esetleg emiatt az ő gyereke nem fér be a létszámba.
Félreértés ne essék, csak erre készülj fel Judit, hogy ilyen is előfordulhat. Pláne, ha munkáltatói igazolás kell. A pocakodat, illetve a kisbabádat pedig értelemszerűen nem tudod elrejteni:)
Nálunk igen. Feltétel. És bizony nem mindenkinek a gyereke kerül be. Annak sem, aki dolgozik. Nem automatikus a felvétel.
Nagyon kevés a bölcsődei férőhelyek száma országosan.
Hiszen már szinte minden anyuka megy/menne vissza a gyerek 2 éves korában dolgozni. Ugyanakkor nincs elegendő bölcsődei férőhely.
Ergo csak akkor veszik be a gyereket bölcsibe, ha apuka-anyuka dolgozik.
Legalábbis papíron. Kis településen pedig nem lehet ezzel visszaélni, mert szinte mindenki ismer mindenkit.
További ajánlott fórumok:
- Hogy oldjuk meg, ha az áramot kikapcsolták?
- Szerintetek korrekt ha a gyereket nevelő szülő kikapcsolja a gyerek telefonját, amit a másik szülőtől kapott?
- Segítséget szeretnék kérni! Kikapcsoltathatja a tulajdonos az áramot a házban, mert nem tudunk megegyezni? Nincs tartozásunk a számlákban!
- Az egészséges lélekhez szükséges a nyaralás és kikapcsolódás. Egyet értesz ezzel?
- Aggódunk, féltünk és szeretünk, mert édesanyák vagyunk!
- Anyák vagyunk