Ha a vesében homok van, milyen gyógymódok léteznek, hogy megelőzhető legyen a kő kialakulása? (tudásbázis kérdés)
Teák
Egy orvos biztosan meg tudja ezt mondani, legfeljebb több vizsgálat kell és más orvos.
Én, mint öngyógyító felnőtt, kísérletezgetek magamon, na de egy gyerekkel... Főleg ha még pontos diagnózis sincs.
Gyermekkorban kellő klinikai tapasztalat hiányában a készítmény nem szedhető.
KISFIAM 11ÉVES MÚLT A VESÉK SZABÁLYOS HELYZETŰEK ÉS NAGYSÁGÚAK.parenchyma SZÉLESSÉGE MEGTARTOTT .
A jobb vese felső harmadában egy 6 mm-es híd látható,AZ ALSÓ PÓLUSBAN EGY 2MM -ES ECHODENS KÉPLET FIGYELHETŐ MEG.DR EZ VESE HOMOK VAGY KŐ?A FIAM 11ÉVES MÚLT.ROWATINEX KAPSZULA ADHATÓ-E VAGY A FOLYADÉK IS ELÉG?KÖSZÖNÖM.
Az biztos, hogy ne vegyel magadhoz tul sok C vitamint, teat, tejtermeket. A tea es a tejtermek egyuttkalcium oxalatta egyesul, es maris kesz a veseko.
Mast sajnos nem tudok :(
Hát nagyon küszködöm a homokommal..Sok folyadék,/bár a sört is orvos mondta, de nem igazán szeretem/
Na, és sokat menjek!! Ellenben, túl vagyok 1 súlyos gerincműtéten. Ami azt jelenti, nem tudok 100 m-t menni..Szóval most mi a fenét csináljak?? Már a gerincemre ópiátot akarnak felírni../kértem, is, mert ez az egész cécó 4 éve tart..Már nagyon fárasztó, ez az állandó fájdalom..Szóval mindkettő együtt..? Sok...Bár iszom szüntelen.. Valami jó népi gyógymód??
Homok nekem is volt, kórházban is voltam és akkor azt mondta a doki, hogy vízlökést kell csinálni.
Ez azt jelenti, hogy meg kellett innom 10 perc alatt 1 liter folyadékot. Na, délutánra tele volt a bili alja homokkal (merthogy bilibe kellett pisilni, hogy lássák az eredményt).
Az RDA (hivatalosan szedhető napi adag) 10 mg. De az annyit ér, mint halottnak a csók.
Én 100 mg-osat szedek naponta. És még Q10-et szedek SUNLIFE termék), ebben 11,9 mg az E vitamin.
Van egy ismerősöm, aki 200 E vit. szed naponta.
Nekem a doki azt mondta, hogy gyümölcsöket egyek nyugodtan, csak hozzáadott C vitamint neeeee!
Amit naponta eszel, az pont elég. Egyébként nem csak C vit. kell aszervezetnek, hanem egyéb más nyomelem, pl. szelén, zink, E-vitamin. Én ezektől érzem jobban magam.
Próbáld meg zuzu73.
Nekem is volt már sokszor vesekövem, 2x műtöttek, többször meg spontán ment el (mert kicsi volt).
Utóbbi 2 esetben kizárólag a C vitamintól volt!
Első esetben az volt, hogy a volt munkahelyemen télen minden nap aszkorbinsavból ittunk limonádét, hogy ne legyünk influenzások (nem is lettünk), de tavaszra szép nagy kövem nőtt.
Második esetben a Lenkei vitaminját szedtem, és abban nagyon sok a C vitamin. Mielőtt kezdtem volna szedni, voltam hasi UH-on más okból kifolyólag). Nem mutatott ki követ. 4 hónap szedés után (kellett mennem kotrollra) már kimutatta mindkét vesémben a követ.
Most itt tartok. Jó lenne, ha valahogyan eltávolodna belőlem. Iszom sok folyadékot.
Megpróbálom a Rovatiex-et, ha azt mondjátok, hogy jó.
De előbb megpróbálom a tojásos citromot (csakhogy abban megint ott a C vitamin).
sziasztok
én még csak kezdő természetgyógyász vagyok. Nekem az egyik vendégem mondta, hogy ha azt szeretném, hogy azt mondják a vendégeim vesehomokra hogy isten áldjon meg engem, akkor ajánjak nekik egy tojássárgáját(csak sárgáját) ugyanannyi citromlével összekeverni, majd meginni 10 napon keresztül. Neki egy orosz természetgyógyász ajánlotta. Azt mondta hogy 5. 6. nap már mindent visz ez a kúra. Ő is ajánlotta már másnak neki is működött. Azóta én is ajánlottam már és működött. Azt nem tudom hogy a vesehomok melyik fajtájára működik de a visszaigazolásokból nem lehet rossz. Mndenki próbálja ki nem veszhet vele semmit. vagy bejön vagy nem. A tojássárgájától aki undorodik nyeresen az se aggódjon mert a citrommal összekeverve nem is lehet érezni már kipróbáltam én is. Egyébként a kisebb kövekre és a homokra is jó a talpmasszázs vagy reflexológia ami persze ugyanaz csak sokan különveszik. Jó átkell maszírozni mélyen a talpon az egész rendszert vese, húgyvezeték, húgyhójag ezzel vérbőség keletkezik az adott szervekben amitől kitágulnak ellazulnak még a húgyvezeték is és ami elötte nem fért át rajta az is át tud menni rajta. remélem tudok segíteni legalább egy embernek, mert akkor már megérte leírni ezeket.
További ajánlott fórumok:
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Beszélgessünk a természetes gyógymódokról
- Mélyvénás trombózis kialakulása után mi a teendő? Mik a legjobb gyógymódok?
- Valószínűleg emelkedett éhomi vércukrom van, ha most életmódot váltok, még megelőzhetem a tényleges cukorbetegség kialakulását?
- Petefészek cisztára milyen gyógymódok léteznek?