Ha a kismama a terhesség alatt sokat idegeskedik, aggódik, sír, lehangolt és rossz kedvű, milyen hatással lesz az magzatának lelkivilágára? (tudásbázis)
Nekem van egy nagyon de nagyon kedves kis Barátnőm! Hát ő tényleg végig sírta, idegeskedte a terhességét, de főleg az első 3 hónapot.Kislánya már 8 hónapos, csupa vigyori csuda élénk, nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba.Nem mondom, hogy jót tesz, de ha a születése után szeretet veszi körül gondolom elfeledheti a magzati élet traumáit.
A sógornőm is végig bőgött,idegileg kivolt egyéb okok miatt.A keresztfiunk /a kisfia/ egy vidám,kicsit csrfes, édes gyerek. Bár lehet,hogy majd csak felnőtt korára látni meg rajta?
Én végig idegeskedtem szororkodtam az egész terhességem,és emiatt mindenki azt mondta h majd egy sírós "hisztis" babám lesz,aki nem fog jól aludni.Hozzáteszem még a védőnő is ezt mondta.De ehelyett kaptam egy tündérien jó kedélyű,mosolygós babát,aki szinte sosem sír,és pár hetes kora óta átalussza az éjszakát.
A tej?!Nekem is rengeteg volt,semmi köze a terhesség alatt való idegeskedéshez.Viszont ha szülés után idegeskedünk,nem eszünk rendesen,és nem iszunk elég folyadékot -na akkor hamar elapad.Nekem is így volt.Kb 3hónapig szoptattam,de az elején rengeteg volt.
én is így jártam a második babával a terhesség alat nagyon sokat stresszeltem és bizony sírós, ilyedős lett. :( Nagyon szüksége van a közelségemre.
Nálam viszont bejött.Én halál nyugodt természetű vagyok és a terhesség alatt is az voltam.És a kisfiam tényleg egy angyal.Sosem sír,türelmes,nyugodt!!!Persze ez nem csak azon mulik milyen vagy a terhesség alatt,de egy biztos hogy jót nem teszel vele ha stresszelsz...szerintem
En is hittem benne, hogy ez elegge meghatarozo, de nalunk nem jott be. En rengeteget stresszeltem, szomorkodtam es sirtam, es a lanyom szinte sosem sir. Nagyon nyugodt es jo baba.
Sot, attol is feltem, hogy tejem sem lesz a sok siras miatt, de rengeteg van.
Két terhességem között csupán annyi különbség volt, hogy a másodiknál szinte végig dolgoztam és stresszeltem. Második babám nagyon sírós volt. DE anyósom is ugyanezt mondta, nála éppen fordítva volt: első terhessége alatt ha csak ránéztek elsírta magát. A másodiknál megfogadta, nyugodt marad. Míg az első rettenetesen sírós baba volt, a második egyfolytában aludt.
meg érzi a baba ha az anya ideges rá is ragad valamennyi
ezek tényleg jó könyvek!!!!
most komolyan ez a bajod? mi az oka????
Köszönöm, utánna nézek! :O)
Kedves krucifix!
- Bevezetőnek ajánlom szíves figyelmedbe itt a portálon az "Amíg várod Őt, már is ketten vagytok!" cikket(Összes cikk, Babák & mamák).
- Ajánlom még, Ferencsik István: Gyermekeink táplálása" cimű könyv (rozsaszín könyv) 36-37. oldal "Fontos tanácsok a leendő anya számára" fejezetet.
A terhességem elején még én is dolgoztam és néha nagyon-nagyon kiakasztottak az emberek, volt sírós korszakom is, de nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott babánk van.
Én végig stresszeltem a terhességemet, rengeteg munkám volt (itthon könyvelek). APEH ellenőrzés, könyvvizsgálói ellenőrzés, nem ragozom.
Gyermekem nyugdodt, kiegyensúlyozott lett. 6 hetes korától végigaludta az éjszakát, és azóta is higgadt típus. Szóval, nem kell túllihegni.
Én azt hallottam hogy nem lesz tej ha sokat sír a kismama.
Én végigidegeskedtem a terhességemet, állandóan attól rettegtem, hogy valami baja lesz vagy fogyatékosan születik. A család "agyára mentem", a férjemnek örök hálával tartozom, hogy akkor nem vált el tőlem. Nagyon nyugis gyerek lett, nem sírt átaludta az éjszakákat. Én is úgy gondolom, hogy a megszületés utáni nyugalom fontos az apróság számára.
Nincs rá hatással legalábbis hosszútávon (születés után talán). Ha lenne nekem egy kis túlérzékeny, ideges gyerekem lenne, ehelyett ő a legnyugodtabb a családban :))))
Szerintem semmilyen hatàssal nem lesz a gyerekre a stressz,inkàbb a születèse utàni hangulata a mamàjànak meghatàrozò.Azt màr jobban èrzi ès ahogy nö egyre intenzìvebben
A harmadik terhességem volt a legkiegyensúlyozottab, és a gyerek a legelevenebb kisördög...:)
Az elsőnél végigstresszeltem magam, többet bőgtem mint mosolyogtam, és nem volt vele semmi gond. Áldott jó volt a gyerek.:)
Nálam is ez jött be,válófélben álltunk a terhesség idején,össze voltam törve,nem is akart időre megszületni,és nagyon rossz alvó baba volt.de már 12 éves és kiegyensúlyozott kistini lett belőle.együtt mindent túlélünk!
Én úgy hallottam,nagyon sok mindenre kihat a stressz.Rossz alvó,nyűgös,sírós baba lehet.Persze nem biztos hogy így lesz,csak lehet.
Ha a kismama a terhesség alatt sokat idegeskedik, aggódik, sír, lehangolt és rossz kedvű, milyen hatással lesz az magzatának lelkivilágára?
További ajánlott fórumok: