Ha a dobozos tej savanyú, akkor azt palacsintának felhasználhatom? (tudásbázis)
Bleh...Ez szörnyű...
De legalább egy megnyugtató válasz is egyben.
De...majd utánanézek,mert a házitej is amit veszek,már kezelve van,megkérdezem a termelőt(mondom nem a bocit),hogy mivel és hogyan...Nálunk árulják termelői boltban is,meg "lajtos" kocsival is,meg automatából is.
"Vajjon miért is?"
Az ok egyszerű. A pasztőrözés megöli a tejsavbaktériumokat, így nem lesz a tejből aludttej, helyettük a levegőből kerülnek be baktériumok, amiktől megromlik a tej.
Igazából nem tudom (még:)))),hogy mi a különbség,de egy biztos: igazi házitejből nagyon finom aludtej van,és igen,ha megsavanyodik,amit hamar tesz,akkor ki lehet tenni aludtejnek.Én nem szoktam belőle túrót készíteni,mert nagyon kevés nyerhető ki,inkább azt is megveszem a "termelőtől"(nem,nem a bocitól,a gazdájától...).Viszont aludtejnek nagyon lágy,nagyon fini és nagyon is egészséges,mint "savanyított" tejcuccok általában.Viszont ha már boltból hozom a tejet,és akár zacskós,akár dobozos,ha ki teszem aludni,keserű lesz,mint a dög...Vajjon miért is? :O
Témánál maradva,paliba már használtunk ilyenből,mivel nem sok kell bele(mi 1-2dl-vel),az ízén nem jött ki,mi zömmel bubis vizet teszünk bele.Elsütni is kiváló volt,már nem tudom,hogy miben sütöttem el...:SSS
Niki!
Aludttej nem lesz belőle, mérgezést ellenben okozhat. Nem javaslom!
Én nem használnám.
Ha savanyú, akkor romlott!
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Megmaradt savanyúságlé felhasználható valamire?
- A tavalyi savanyúság felöntő lé az idén felhasználható?
- Valaki szokta nézni a 'Laci bácsi konyhája' műsort a tv-ben? Mi volt a neve a savanyú káposztás, palacsintás ételnek?