Ha a babának nincs térlátása, attól még járni megtanul? (tudásbázis)
Sőőőőt... bocsánat az offért, de mivel említed, hogy a vak gyerek is megtanul járni... - én olyan emberkét ismerek személyesen, akinek mindkét szülője siket-néma, és megtanult beszélni, csak mások tanították meg rá, rokonok, az óvoda, stb...
Egyszer megkérdeztem tőle, mivel nekem autista gyerkőcöm van, és sokáig nem beszélt, ezért bátorkodtam neki feltenni a kérdést, hogy ő hogy tanult meg beszélni siket-néma szülőkkel, hát úgy, ahogy leírtam, ahogy ő elmondta...
Mindent meg lehet tanulni..
A térlátásnak semmi jelentősége nincs kicsi korban..
FElnőtt korban annál inkább, mert közledekési vállalatnál dolgoztam régen, és nem dolgozhattam forgalmi munkakörben, mivel nem láttam el a peron végéig, a jelzőlámpákig, a mélységlátás meg azt jelenti, annak a hiánya, hogy nekem speciel nem méri be a szemem, hogy mekkora távolságra van egy jármű, amikor gyalog közlekedem, úgy látom, hogy messze van, elindulok, és fékcsikorogva áll meg, mert én úgy láttam, hogy még messze van, ez a példa rá, és fordítva... - és ezért nagyon, nagyon oda kell figyelni, hogy jelzőlámpánál, szabályosan, amikor más is elindul, velük együtt..
A vak gyerek is megtanul járni... a mozgásigénye nem kisebb, a mozgásfejlődése sem tér el az ép látókétól, csak nincsenek számára olyan ingerek, pl egy szép színes akármi a szoba túlsó felén, amik mozásra késztetnék. Vagyis ami van, az általában kevesebb és nem vizuális jellegű.
Vidd el a gyengénlátók koraijába (Miskolci út), ott megnézik és adnak tanácsot.
További ajánlott fórumok:
- A csábítás művészetét hogyan lehet megtanulni?
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Szeretnél megtanulni vakon /szakszerűen gépelni?
- Magassarkúban mennyi idő, míg megtanulok járni? Egyáltalán meg fogok tanulni?
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Milyen autósülést vegyek egy 8 hónapos babának, aki még nincs 9 kilós?