H1N1 - akik már megkapták az oltást (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk az egész család megkapta tavaly novemberben. Én is sokáig gondolkodtam, hogy beadassam-e, nagyon féltem a mellékhatásoktól, az ember mindenfélét hall.
Szerencsére egyikünknek sem volt tőle semmi baja, a nagyobbik gyerkőc mondta 2 napig, hogy fáj a karja. Nekem is két napig fájt a karom, utána mintha elvágták volna. Viszont semmilyen influenza-szerű tünetünk nem volt egyikünknek sem.
Tavaly nyár óta rendszeresen szedünk C-vitamint, grapefruit cseppet és Béres cseppet. Talán ez is hozzásegített, hogy más mellékhatás nem jelentkezett nálunk.
Ő nem, két másik orvos.
Az is lehetett probléma, hogy nem ettem/ittam eleget, és mindössze 42 kg vagyok. plusz túlterheltem magam, fizikailag. Megterheltem az immunrendszeremet, meg az "izmaimat" is egyszerre, így még szép, h nem bírtam.
Egyszóval, aki bevállalja, annak csak azt javaslom, hogy igya meg a napi két litert, és egyen rendesen. Nehéz fizikai munkát, beleértve a nagytakarítást, ha lehet, kerülje el 2-3 hétig.
És ő monta, hogy az oltás okozhatta?
Tudtommal nem szerepel a lehetséges mellékhatások között ilyesmi.
Sziasztok!
Valaki tud olyan adatot, hogy összesen hányan betegedtek meg H1N1-ben? Azt tudom, hogy most 60 körül van a betegségben meghaltak száma, de mennyiből??
ma adattam be honapos hezitálás után....nemtudom jo döntés volt e.
majd kiderül
de mivel azstmás vagyok voltam régen,és mostanában ujra érzem,ezért sztem ebböl a szempontból jó...csak most 2 hétig nem kéne elkapnom.
szédülés volt,meg test szerte bizsergés ...fejfájás-
Most erre ki válaszoljon neked ? Miből tudnánk eldönteni, hogy melyik a jobb. Én a Fluval P-t kaptam, de fogalmam sincs hogy melyik a jobb. Mivel a másikat nem kaptam. Hogy tudnák már eldönteni.
Ha azt kérdez hogy melyik sör a jobb? Az Arany Ászok vagy a Heineken, akkor arra már tudnék válaszolni :)
Sziasztok!
Melyik oltóanyag a jobb? A Fluval P vagy a Sanofi-s oltóanyag?
Sziasztok!
Mi lassan egy hete oltattuk be magunkat, hosszú tanakodás, vacilálás után. A férjemnél nem volt semmi mellékhatás, én pár napig éreztem izomfájdalmat, torokkaparást, és enyhe náthát. Ennek ellenére nem bántam meg, van egy 10 hónapos kisfiam, és úgy éreztem Őt így tudom a legjobban megvédeni. Érte mi felelünk, és pillanatnyilag ennél biztosabb módszert nem tudok a védekezésre. Kár már azon gomdolkodni, hogy lehet el sem laptuk volna, meg lehet hamar kikeveredtünk volna belőle szövődmények nélkül, de azért az a HA ott van. Mi van ha mégsincs szerencsénk...? Na szóval a gyerek érdekében ezt nem kockáztatom, ha valami baja lenne és tőlünk kapta volna el, nem igen tudnék a lelekiismeretemmel elszámolni.
Ennyi, mi így gondoljuk, persze mindenki tegyen a saját józan belátása szerint.
"Nem tudom, mi váltotta ki a kollégák által említett gyermekeknél a rohamot"
Pedig ezt jó lenne tudni.
Igen,ezt a meghatározást én is jó pár éve megtanultam betűről betűre,és láttam is néhány ilyen beteget.És valóban ősszel,télen a leggyakoribb.Jól írtad:leggyakrabban vírusok okozzák,köztük a parainfluenza vírus is szerepel,de lehet adenovírus,és influenza vírus is.És okozhatják baktériumok is-ritkábban,ezek inkább még ráfertőznek,és fokozzák a bajt.
Ja,és az irritatív,kémiai dolgokat még nem is említettem,amik szintén kiválthatják.
Nem tudom,mi váltotta ki a kollégák által említett gyermekeknél a rohamot:orvos nem vagyok(nem is szeretnék),de az azért érdekes,hogy az oltás utáni 7. napon mindegyiküknek.
Hát nálunk megbetegedésnek se híre se hanva oltás után, pedig van közte 70 éves is :)
De van egy haláleset, valószínű, hogy a H1N1 végzet az utcánkban egy 38 éves legyengült immunrendszerű emberrel. Honnét tudjam, hogy milyen az immunrendszerem?
További ajánlott fórumok:
- Akik már beadatták a Pneommococcus elleni oltást, volt valami mellékhatás vagy utótünete a babának?
- Akik megkapták az MMR(15 hónapos) védőoltást, mik a mellékhatásai?
- Akik már beadattátok a bárányhimlő elleni oltást, mik a tapasztalaitok?
- Aki beadatta a H1N1 oltást az ovis gyerekének és azóta folyamatosan beteg, van olyan?
- A H1N1 elleni védőoltást (ha az ingyen jár nekem) az üzemorvos beadhatja?
- A felvételi visszaigazolás megkapták azok akik papíron adták be a jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe?