Gyümölcsmártásban sült csirke recept
A Gyümölcsmártásban sült csirke hozzávalói:4 nagyobb csirkecomb
késhegynyi őrölt bors és kakukkfű
1 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
a mártáshoz
1,5 kg idénygyümölcs
1 kanál tejföl
késhegynyi fahéj
fél citrom reszelt héja
2-3 szem szaharin
A Gyümölcsmártásban sült csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat, félbevágom, és sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve, kevés olajban puhára sütöm, inkább csak párolom. Ha nyers gyümölcsöt használok, megtisztítom, és annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzöm. A főzővizet a szaharinnal ízesítem. Ezután krumplinyomón áttöröm, a levét félreteszem, jó lesz a hígításhoz. Ha befőttből készítem, nem édesítem külön. Az áttört gyümölcshöz hozzáadom a tejfölt, a késhegynyi fahéjat, reszelt citromhéjat, és jól összekeverem. A sült csirkét egy vékonyan kiolajozott cserép- vagy tűzálló tálba teszem, ráöntöm a gyümölcspürét – ha kell saját levével hígítom – és előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Fogyókúrázóknak ajánlom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 25. 19:16
A gyümölcsmártásban sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.