Gyümölcsleves nektarinból. Fűszerek? (tudásbázis)
ha nem raksz bele tejszint, akkor facsart citromle, mez vagy barna cukor vagy gyumolcscukor. Sokkal jobban kihozzak az izt. Ha a nektarin izetlen volt, oszibarackbefott leve is javithat a dolgon. Es egy icipici csipet so!
Fahejat, keves szegfuszeget, mentalevelet, karikazott citromot szoktam tenni hozza, esetleg minimalis gyombert vagy szerecsendiot reszelek.
Sajnos a nektarinnal az a baj, ha izetlen a leves barmilyen edes, nem lesz finom :C
Nem, finom volt, csak nem tudom, sok-e a cukor vagy kevés, mert semmi íze:(
Elkezdtem lehűteni, majd hazajön a párom és hátha kitalálja mi kell még bele...
nyósom egyszer tiramisu ízű pudinggal édesítette a meggymártás, az nagyon fini volt, egyébként nincs ötletem... :(
Nem lehet, hogy a nektarin alapból olyan semmilyen-ízű volt?
Szia!
Én 1 liter 100%-os narancslevet egy doboz tejszínnel összekeverek, bele 2 üveg befőtt (mindegy milyet) - én vagy 2 öszibarackot vagy 1 öszi- és 1 meggybefőttet szoktam (csak ilyenkor kicsit rózsaszín lesz a "leves" :), ugyanis a befőtt levét is hozzá öntöm... Nagyon finom, főleg így a nyári hőségben...
Friss gyümölccsel még nem próbáltam, azt szívesebben esszük csak úgy magában, mindenféle "hókuszpókusz" nélkül. :D
Sziasztok!
Ma főztem először gyümölcslevest nektarinból, fahéjat, szegfűszeget és cukrot tetem bele, de alig van íze. Nyomtam bele egy kis citrom levét, de nem sokat segített a dolgon.Van tippetek mi lehet a gond?
További ajánlott fórumok:
- 10hetes a kilányom!Mit mond a tapasztalat?Mikor adhatok neki először gyümölcslét almapürét?
- Léböjt ideje alatt lehet inni boltban kapható paradicsomlevet, és 100%-os gyümölcslevet?
- 3 hónapos kortól milyen gyümölcslevek adhatók?
- Milyen fajta gyümölcslevet tehetek a fél éves babám csőrös poharába sétához?
- Hogyan kell az óvodai gyümölcsleves ízéhez hasonló gyümölcslevest főzni?
- Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket?