Gyűlölök főzni! Segítség! (beszélgetés)
igen úgy sokkal nehezebb nagyon meg kell nézni mibe mit teszel, de már nagyon sokan vannak ugyanígy ezért rengeteg gluténmentes recept van már a neten. A fiam barátnőjének a tesója inzulinérzékeny pld. és az anyukájának 20 év sütés után meg kellett tanulni ezt is, hát olyan glutén és cukormentes sütiket süt, hogy hihetetlen.
tényleg a panír része a legfinomabb a rántott cuccoknak, ráadásul én most a "magvas" panírt használom 2 hónapja van benne szezámmagtól kezdve a tökmagig minden és nagyon finom (Osiban vettem a zsömimorzsák mellett van). Először azt hittem a frituban le fognak esni a magok amikor sütöm, de nem . Próbáld ki finom. Nekem is kedvenceim a rántott zöldségek (karfiol, tök, patiszon, gomba) és a csirkemell.
Én is szeretek minden rántott ételt.
1x olvastam valahol h a férj megkérdezte a nejét h mi a zebéd ? csillagtök volt rántva :) apci fogta a kapát és kiirtotta a kertből az összes csillagtököt / háááát ez is 1 vélemény :( én mindenféle zöldséget imádok rántva :) a csúcs a rántott karfiol + a rántott hagymakarika :) kár , h megboldogult gyerekkoromba ilyeneket még nem is hallottam , mert akkor legalább nem kopasztottam volna meg a rántott nyuszicombot ! leettem róla a panírt ! képzelem , milyen " népszerű " voltam ezzel :(
Én is imádtam sütni egészen addig, míg nem kényszerültem gluténmentes változatokra. Mondhatom, totális újratervezés.
Aha. Nem rossz ötlet, köszi! :)
igen, szeretem is, csak csinálni utálom:)
azt tudjátok hogy a csillagtök (patiszon) nagyon finom rántva?
most már nagyon régóta én is örülök ha finomat főzök és a sütijeimre mindig büszke vagyok. De hát ehhez sok idő kellett mert amit eleinte műveltem a kajával..... hát. És ami érdekes, hogy nem szakácskönyvből tanultam hanem megnéztem más mit hogyan csinál. persze a sütiket azt mindig receptből készítem.
Akkor megcsinálod a sült szeletet, csirkét, amit akarsz, de sovány hús legyen. Köretnek főtt tészta, vagy főtt rizs. És ez a fokhagymás-tejfölös tökragu rá a mártás.
Köszönöm, kipróbálom. Azon gondolkodom, egy kis húst hogy lehet belecsempészni, mert nálunk a hús nélküli kaja nem étel. :) nem nekem!
Bocsi, a fokhagymából elég volt 2 girizd. Persze ez mennyiség-függő, de nem kell szó szerint venni! :))
Igen, a kimaradt csillagtököt felkockáztam, hagymát dinszteltem és pici vízzel puhára pároltam. Tejfölbe egy kis lisztet + egy marék zúzott fokhagymát, ezt beleforraltam. Nokedli maradékom volt, az lett a köret! :))
Visszatapsolós!
A tejfölbe kavart zúzott fokhagymától egy kicsit pikáns lett, de nélküle egy ízetlen akármi lett volna belőle! Alapjaiban annyira semleges ízű, hogy bátran lehet fűszerezni, ízlés szerint!
Lehet, hogy pl. petrezselymes rizzsel még jobb lett volna, de nálam most nokedli-maradék volt! :)
Írd majd meg, milyen lett, mert jónak tűnik!
Bele is lehet abba jönni, de az biztos, hogy kell, hogy valamennyire szeressünk is sütni-főzni. Egy jól sikerült kaja valahol az én szememben olyan, mint egy szobrásznál, festőnél a kész mű. Alkotás.
Persze nem azt mondom, hogy egy 5 perc alatt összedobott rántottánál, vagy a sült krumpli, hasonlók esetében is ez van, de egy komolyabb melót igénylő kaja esetében feltétlenül.
Én sem kóstolok soha. És ahhoz képest amit én műveltem a főzéssel (ha azt annak lehetett nevezni) a házasságom első idejében egész jól belejöttem.
Ha már megtaláltuk ezt a fórumot, ma találtam a net-en az alábbiakat:
[link]
Talán másnak is tetszik.
Igen, persze, arra vigyázok!
:) marad a kóstolások után ? még az asztalra is ? :)
Szerintem is jó fórum, csak azért néztem vissza a kezdeteket, hogy esetleg várható-e a fórumindítók megjelenése, de nem hiszem. :))
Tök mindegy, mikor indult nekem, szerintem ez egy tök jó forum! :)
Egyébként én is utálok de megfőzök majdnem mindent, mert enni meg muszáj:)
Érdekes, én sem szoktam kóstolni a kaját főzés közben, a sava-borsa úgy ahogy mondod, ráérzésre. Kivételt képez, a pörkölt!! Azt minden alkalommal megkóstolom többször is főzés közben. Az nálam szent, elrontani bűn! :))
1x apósom azt mondta h a Mama már nem szeret főzni ! akkor már Anyóskám 80 körnékén járt és kb 8-10 éves kora óta főzött !!! hát nem id csodálkoztam volna , ha már tele lett volna vele a púpja ! de ennek ellenére végig ellátta magát , férjem + a legidősebb sógor bevásároltak neki és ellátta magát még 84 éves koráig :) irigy is vagyok , mert ő végig nagyon jól tudott ízesíteni , én + már jó ideje , ahogy esik úgy puffan , gondolomra ízesítek :( nemrég a sót felejtettem ki a fasirtból és nem éreztem , h kimaradt :( hanem eszembe jutott , h a só nem volt jelen :(
Ez a fórum élt 2011.dec.12 - 2012. jan. 2. között, összesen 61 hozzászólást.
Utána valaki az idén év elején talált rá, azóta írogatunk bele.
Hogy mi történt a fórum indítókkal, éhen haltak, vagy megtanultak főzni, vagy azóta már áttértek a napi rendelésre... ki tudja?
:D lehet h apci megtanult főzni :)
További ajánlott fórumok: