Gyulladt pattanásos arcbőr! (beszélgetős fórum)
Szerintem csak az segít, ha az ember rendszeresen jár kozmetikushoz, és vele tisztíttatja az arcát!
Nekem kegyetlenül gyulladt volt az arcom, szinte minden mm-en miteszer vagy pattanás volt! 16 éves korom óta havonta járok kezelésre! 3 év után szinte teljesen helyre jött a bőröm! Ha, meg ha meg is látok egy miteszert, vagy egy pattit, ott hagyom! Saját kezűleg nem kínzom az arcom, attól csak rosszabb lesz!
Sziasztok!
Légyszi segítsetek!Hogy lehet a pattanások utáni piros foltos hegeket(nem katasztrofális,de azért közelről jócskán látszik) eltüntetni?
A bőrdokim Skinorent írt fel,de attól még gyulladtabb lett a bőröm,és előhozott új pattanásokat.Szóval mi jó a pattanás utáni hegekre???
Köszi!
Ja igen, még egy dolog: Mindenkinek ajánlom a Herbaházat, herbahaz.hu (nem ott dolgozom, nem reklám..)
Én ott vettem magamnak mindenféle szappant, agyagos, sókristály, ichtiolos, stb.. töredéke áron, mint a lush-ban vagy hasonló boltokban, és eszméletlen választékban..
Elvileg ez egy nagyker, de fogyasztókat is kiszolgálnak, van fent a weboldalon árlista..
Én is szedtem roacuttant, jópár éve már.. Sajnos az csak addig hatásos, amíg szedi az ember. Utólag megbántam, feleslegesen tettem ki a szervezetem ennek.
Én is olyan voltam, hogy télen még be is lilult a sok piros pötty az arcomon, ha fáztam, és inkább kentem ipari mennyiségű alapozót, minthogy világítsanak a fejemen a pattik..
Ma már tudom, hogy csak az egészséges életmódra kellett volna odafigyelnem:
Napi min. 2 liter folyadék, és napi anyagcsere, ha értitek, mire gondolok.. :)
Sokan nem pártolják,de a Roacutan, amit a bőrgyógyász felírhat nagyon hatásos. Tinik is szedik, de a körmösöm is szedte, mert ugyanígy megbolondult a bőre. Megfelelő védekezés szükséges hölgyeknél, mert magzatkárosító hatású. Egyébként a lányomnak sem használt semmi, óriási gyulladt pattanások voltak a hátán, dekoltázsán is. Nyáron kimondottan gátlásokat okozott ez nála.
A kúrát télen érdemes végigcsinálni, mert a bőr érzékenyebb a fényre, hat hónap egy kúra ideje. Eddig mindenkinek használt, aki elkezdte. Szerintem a külső kencék ilyen esetben nem használnak, mert belső oka van!!
A kialakult hegeket és foltokat nem lehet pár nsp alatt hipp-hopp eltüntetni semmivel. Idő kell a bőrnek a regenerálódásra, ezt picit fel tudjuk gyorsítani kencékkel.
Körömvirág jó lehet, erről sokat olvastam.
Pattikra most dm-ben is kapható aloe vera géllel kísérletezek. Elvileg lehúzza a gyulladást és hámosít is...majd kiderül.:-)))
Elmondanám, hogy soha nem voltam én sem pattis, de ezen a nyáron megbolondult a bőröm. Minden nap jön 2-3 új, már a tini lányom szereivel kezelgetem. De mihelyt elmúlt, jön a másik.
Ahogy visszaolvasom, többen is vagyunk így, olyanok, akiknek eddig szép bőre volt. Valami lehet a "levegőben"? Nagyon el vagyok én is keseredve.
Szia!
Nekem kb.1 hét alatt elmúlnak az arcomon a hegek, csak aztán még egy jó darabig meglátszik a pigmentfolt a helyén. Én körömvirág kenőccsel szoktam kenegetni, amit a gyógyszertárban lehet venni. Nekem bevált.
Sziasztok!Mennyi idő kell,hogy elmúljanak a pttanás helyén kialakult hegek?Mert 10 napja kenem kenőccsel,de semmit nem javult:(( (Skinoren)
Légyszi válaszoljon valaki!
Sziasztok!
Soha az életben nem voltam pattanásos, de idén nyáron, annak ellenére, hogy ki se megyek a Napra, nem is izzadok, mégis tele vagyok, kicsi és nagy vörös pattanásokkal is. Mi okozza ezt szerintetek? Még el se múlik 1, már jön a következő 3. És nem múlnak el,csúnya heges marad a helye. Skinorent írt a bőrgyógyász,de sz.rt se ér:(((
SEGÍTSETEK!!!
Kérdeztem valamit!
Örülnék, ha valaki venné a fáradságot, h válaszoljon!!!
Sziasztok!
Mi az oka, hogy egész nyáron nincs 1 nap, hogy ne jönne ki 1-2 új pattanás???
Ahogy lekezelek egyet, már jön is a másik...
Miért nyáron?
És mit lehet tenni ezellen???
Sziasztok...
én az élesztőről mint arcpakolásról is hallottam.egy kanál mézzel és egy kevés tejjel elkeverve... Állitólag nagyon hatásos.30 percig kell fenthagyni és az élesztőből a hatóanyagok illetve a mézből a bőrön át fel tudnak szivódni.... Jónak hangzott úgyhogy lehet hogy kipróbálom :)
További ajánlott fórumok:
- Felnőtt fejjel 26 évesen lett csúnya pattanásos gyulladt az állam. Mit tudnék vele kezdeni?
- Krémajánlás gyulladt, pattanásos, mitesszeres bőrre
- Más is szenved közel a 30-hoz erősen pattanásos arcbőrrel? Lézeres kezelést próbált már ki valaki rá?
- Mivel kezelhetem a pattanásos, zsíros és egyben száraz arcbőrt?
- Kamillás borogatás segít a gyulladt pattanások leküzdésében?
- Gyulladt pattanásos bőrt milyen gyakran és meddig kell borogatással kezelni?