Mivel kezelhetem a pattanásos, zsíros és egyben száraz arcbőrt? (tudásbázis)
Este:
0. Babalemosóval langyos, nem forró! vízzel megmosni az arcot. A tisztítás végén jéghidegre állítani a zuhanyt és gyorsan rázuhanyozni az arcra, ettől a bőr bezár, már amikor tiszta.
1. [link]
2. [link]
3. [link]
(mind kettő jó, ugyanaz)
4. [link]
(Este ezeket egymásra lépésenként 1-4ig, jól elkenni, masszírozni enyhe nyomással, nem gyűrjük a bőrt, sikamlósan kell kenni! Az olajból mehet egy teljes pipetta. Az olajra azért jó krémet kenni, mert belenyomja a bőrbe! Nem csak megül rajta. A szélkrém és a mangó vaj ülni fog az arcon, azt csak este kell és abban aludni. Amúgy az olajat, csak később gondoltam ki, nagyon jól puhít majd.)
Reggel:
0. Ha zuhanyozol, lemoshatod megint az arcod, ha nem akkor nem kell újra megmosni. A sok víz szárít. Sérült bőrt minél kevesebbszer kell víznek kitenni.
1. [link]
2. [link]
(Mindegy melyik naptej. Mindkettő hypoallergén, illatmentes, láthatatlan, és nem zsíros finish-ű.)
A reggelinek nem kell bonyolultnak lennie, ezért elég 2 lépés. Este van ideje a bőrnek gyógyulni, akkor kell egy jó összetevős alapban tiszta bőrre aludni és reggelre lehúzza a bőrbajt.
Egyébként később majd váltogathatod is, elhagyhatsz dolgokat, aztán amikor megint érzed, hogy kéne valami plusz rákensz. Olyan is lesz, hogy mikor már gyógyult a bőröd pl csak mangó vaj kell fölé, a szélkrém már sok és akkor csak azokat teszed, de a sorrend ez legyen.
Saját tapasztalataimból kiindulva nekem az alábbiak váltak be:
- esténként Bioderma Sensibio arctejet oszlatok el az egész arcomon, majd langyos vizes vattakoronggal áttörlöm
- Clinique géles lemosó (vagy La Roche / Avéne)
- Clinique hámlasztó tonik
- ha nagyon gáz a helyzet heti 2 alkalommal este Foreo
- hidratáló krém, mely nem testes nagyon, inkább gél-krém
Elsősorban a dermokozmetikumok használatát javaslom, amik nem irritálják a bőrt, nem túl illatosítottak. Ezenkívül sok folyadék bevitele (nem cukros löttyök)... Amennyiben nem változik semmi pár hónapon belül, érdemes elmenni egy bőrgyógyászhoz.
Tudom ebben a mostani helyzetben nem tudsz elmenni, de majd inkább menj el egy jó kozmetikushoz egy kezelêsre, s aztán kérdezd meg tőle ő mit ajánl neked. :)
Így nem teszel kárt a bőrödben a nem megfelelő kence használatával.
:)
én a tonikot mindig inkább tisztításra használtam, ha volt, otthon:)
nyáron púdert használok (bár télen is, mert iszonyat sápadt vagyok); és az valahogy felszívja az izzadságot kb. de valahol meg talán elzárja a pórusokat, fene tudja.
És melyik fele? Jobb vagy a bal? :D
Viccen kívül a tonik jó. Télre én is gondolkodom valami krémben. Nyáron melegben semmit nem viselek el az arcomon..
csak a felére víz, a másik felére tonik, úgy jó?:)()))))))))))
amúgy én csak hidratáló krémet használok:)
Caak2 a sima víz a zsíros bőrnek nagyjából annyi mint a sz.rnak a pofon..
A tonik meg sokkal jobban szárít. A hidratálók jók a téli időszakra az viszont igaz.
vannak olyan tuti kenőcsök,amik már mind a 2-3 problémára megoldást nyújtanak, szerintem. én a szappant mindenképp elkerülném, tonik vagy sima víz, utána jöhet a hidratáló krém valamelyike. főleg most a hideg időszakokban.
nekem pl. felül zsíros, alul, az állrésznél száraz, muszáj hidratáló krémet használni, de abból sem a legdrágábbat vásárlom.
Hidratáló krémek biztosan jók valakinek. A sima víz meg nem elég.
Nekem nem szárítja jobban mintha nem használnék.
Egyébként a manna ébenfa és sószappanja is nagyon jó volt. Csak én kicsit drágállom
Igen. És heti egyszer radírozni. Ha nagyon gázos akkor egy tisztító tonik.
Ha nagyon zsíros akkor belülről kell kezdeni vele valamit
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- 24 évesen borzalmas pattanások. Semmi nem segít.
- Zsíros pattanásos bőrre milyen tusfürdőt vagy szappant használjak?
- Problémás, pattanásos, zsíros arcbőr kezelésére nektek mi vállt be?
- Arctisztító zsíros, pattanásos arcra