Gyorsan elkészíthető, nem krémes süti receptekre lenne szükségem! (beszélgetés)
1 pohár kefír,1 pohár kristálycukor,3 pohár liszt,2 tojás,1 dl olaj,1 sütőpor,csipet só,1 vaníliás cukor.(Mindent a kefíres pohárral kell mérni)A tésztába tehetsz dió- vagy manduladarabokat vagy gyümölcsöt(de csak kemény húsút).A tetejére lehet tenni gyümölcsöt.Előmelegített sütőben kb.30 percig kell sütni.A tepsibe sütőpapírt kell tenni.
De ha gondolod,míg megsült és kihűlt,gyümölcs helyett tehetsz rá csokimázt,vagy porcukrot és citromlevet kikeversz,az is finom máz.
Jó sütést!
Ez igaz.
Most néztem csak, ki vagy? :)
Névnapra kellene kb 25 embernek süti.
Nekem is a muffin jutott először az eszembe, de akkor fejenkét 2-vel kellene számolnom minimum - csak férfiak vannak -, és nem szeretném, ha az egész estém erre menne el :(
Keksztekercs:
A barna tésztához:
* 25 dkg darált háztartási keksz
* 10 dkg porcukor
* 1 dl fekete kávé (vagy tej)
* 1 evőkanál lekvár
* 2 evőkanál kakaó
* 1 evőkanál rum
* kevés tej
A fehér töltelékhez:
* 10 dkg vaj
* 10 dkg porcukor
* 5 dkg kókuszreszelék
1. A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
2. A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
3. Feltekerjük. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
4. Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Gyorsan elkészíthető, nem krémes süti receptekre lenne szükségem!
Előre is köszönet minden receptért!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Olyan babáknak való főzelék receptekre lenne szükségem, amelyekbe gyümölcs is kell
- Szükségem lenne húspác receptekre, előre is köszönöm.