Gyors segítséget szeretnék. Romlik el a számítógépem. Mitől lehet? (tudásbázis)
Az miatt is lehet lassú a géped, mert (mint írtad) nincs sok hely a merevlemezen. Amik nem kellenek, tüntesd el, csinálj helyet, töredezettségmentesíts, kerestess vírust, stb.
Persze lehet pl. memóriahiba miatt is...
Lejátszóprogramnak tudom ajánlani én is a VLC-t :)
És az Internet Explorer törölhető a Windowsból, sőt, ha minden igaz, hamarosan el is fog tűnni belőle.
Amit nem szabad eltüntetni, az az explorer.
Az iexplorer és az explorer nem ugyanaz.
Az utóbbi felel a megjenelítésért.
Ja, az igaz.
Nekem pár hónapja kellett, mert az sp3 fagyott. Éljen a frissítés:(
Amúgy az a durva, hogy a ccleanert majdnem mindennap használom, és még egy nap netezés után is tele van sütikkel meg minden egyéb borzadállyal. És vannak beazonosíthatóak (bank, stb.), meg egy rakat szemét.
Biztos, ami biztos, bizonyos időközönként formázom a c meghajtót...
valószínűleg gyorsabb lesz a gépe, mert ez leüríti a háttértárakat is...
kíváncsi vagyok, mire jut vele...de a telepítés hamarosan esedékessé válik egyébként is...
Ha még mindig ccleanerről van szó: felajánl egy olyat, hogy mented azt, ahogy volt, és utána törlés. azt hiszem, utána vissza tudod állítani, de nem ezer százalék.
Amúgy ha gyakran futtatsz ilyen programot (még a sima xp töredezettségmenetsítő is megteszi), fogod tudni, melyik program szeret sz*rakodni, én is találkoztam már ilyennel.
De 1 giga szemét az jó sok... Nekem tán 46 mega volt a max, és azt is rengetegnek találtam:(
remélem segít..
figyi:
a ccleaner bal oldalán van olyan, hogy: rendszerleíró..
ott is hibák keresése, aztán összes hiba kijavítása...
Igen, pontosan ez a 3 lehet a legegyértelműbb.
De van esély rá, hogy csak vmi apróbb neki.
Nekem alapból fenn sincs már, amióta újra lett telepítve. Szépen le lett "tirhítva".
Akkor ez, hogy lehet?
de mondok mást
rakd fel a ccleaner nevű programot
nyomj egy elemzést neki
és nézd meg mennyi szemetet talál a gépeden
én is kíváncsi lennék rá...ha kész, írd már meg az eredményt
Ilyen nekem is volt, nekem pl. a szoftverekkel volt baj.
Messengernél szokása újraindulni az egész gépnek, sokszor egymás után...eggyel korábbi verziót kell használni.
Internet Exlorert sem árt letörölni, mondják is a számítógép-szakértők, hogy az is okoz ilyet.
Mozilla jó, ha pedig Firefoxot használsz, az is jó, de annak amúgyis szokás néha játszani és összeomlani.
Videónézés közben valószínű az lehetett a baj, hogy a betöltést nem bírta vagy a Mozilla vagy a géped. Az sem mindegy, hogy mekora méretű vidit kell betöltenie.
Töredezettség-mentesítő kéne, hogy legyen az első lépésednek, és mess helyett próbáld a skype-ot, és ha ezekre megszűnik akkor oké, ha nem, akkor oprendszert kell újratelepíteni.
Szia!
Így érdemben nemigen lehet segíteni, csak találgatni, ezer dolog lehet. Ha legközelebb fagy, nyomj egy Ctrl+Alt+Delete-t, ott a folyamatoknál a CPU alatt nézzed meg megy-e valami 100%-on.
Sok minden lehet.
Próbálj meg először egy töredezettségmentesítést!
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Ha elromlik a számítógép, mert lemerül, akkor javítás után az utoljára megnyitott oldalakat hozza be vagy a sima hátteret?
- Tudja valaki, hogyan lehet a Windows Vistát eltávolítani a számítógépről?
- Hogyan lehet a számítógép képernyőjén lekicsinyíteni vagy felnagyítani a betűket?
- Mitől lehet? Bizonyos betűket nem jelenít meg a számítógépem!
- Igaz, hogy a baba nem lehet egy szobában a számítógéppel?