Győrben olyan nőgyógyászt tud-e valaki ajánlani, aki a gátvédelemre is figyel? (tudásbázis)
Sztem beszélj mindenképpen az orvosoddal erről...hogy nem szeretnéd, ha felvágna, csak ha muszáj...
Bízni kell a dokiban, ez a legfontosabb..Ő tudja majd, mi a legjobb neked és a babádnak...
Engem császároztak, tehát én dokit ebből a szempontból nem tudok ajánlani, de talán lesz, aki tud itt...
De az biztos, hogy ott, az adott pillanatban dönt minden doki, hogy mi is a legjobb, és nem is lesz idő és alkalom átgondolnod, mert legalábbis én úgy voltam, hogy nekem mindegy hogy szülök, csak a baba legyen egészséges, s kisebb bajom is nagyobb volt annál, hogy hogyan is jön ki a gyerek..Tehát ezt mindenképpen előtte kell megbeszélni a dokival, mikor vizsgálatra mész hozzá, hogy te hogyan szeretnéd, hogyan képzeled el, fájdalomcsillapításról is beszéljetek szerintem, mert van, aki azt sem kér...Minden kérdésedet írd fel papírra, s akkor nem felejtesz el semmit, s jól át tudjátok beszélni...
Az jobb ha reped mindenfelé?
Nem hinném hogy szórakozásból találták ki a szakemberek, és alkalmazzák szerte e világon.
Nézz meg, hogy Győrben van-e dúla!
A dúla bemehet a szülőszobába (legalábbis sok helyen bemehetnek), csak veled foglalkozik, masszíroz és gátlazító olajokat használ vajúdás közben, illetve fel is készít arra, hogy vágás és repedés nélkül szülj!
Nsm igaz, mert sok korhazban kapasbol gatmetszest csinalnak, foleg az elso anyukaknal. A gatmetszesrol mar bebizonyitottak hogy felesleges. Altalaban nagyobbat vagnak mint a repedes lenne es konnyen tovabbszakad, mig repedesnel csak annyi reped amennyi kell.
Viszont az is megfontolando hogy akarsz-e olyat aki aktivan visszatartja a baba fejet es ugy csinal gatvedelmet. Ez a technika megnyujthatja a szulocsatornaban eltoltott idod, ez nem jo a babank sem es az anya is nagyobb veszélyben van hogy belul szakad.
A masik fajta gatvedelemnel a szulesz nem tartja vissza a baba fejét a kezevel hanem szol hogy mikor nem kell nyomni mar csak pihegni, mintha egy gyertyat fujnal el. Ettol a baba feje szepen ki fog csuszni magatol, a szöveteknek pedig van ideje tagulni.
Szoval ezeket a kerdeseket megbeszelhetheted a valasztott orvosoddal.
Valoban alkati kerdes hogy mennyire rugalmasak a szöveteid, de lehet ezen is segíteni, E vitaminos olajjal lehe gatmasszazst csinalni a harmadik trimeszter kezdetetol.
Akik az állami rendelésen ezt közölték... hm. Szerintem egy szülész sem vág, ha nem MUSZÁJ. De ha a helyzet olyan (gondolj bele: rövid idő alatt kell döntenie!), akkor inkább a célzott vágás, mit a kiszámíthatatlan repedés.
Persze, hogy nem lehetetlen gátmetszés nélkül. De ez alapvetően két dologtól függ: tőled, és a magzatodtól. Az orvos csak a harmadik szereplő.
További ajánlott fórumok:
- Ismertek jó nőgyógyászt Győrben?
- Rendes nőgyógyászt tudtok ajánlani Győrben?
- Tudnátok ajánlani nekem Győrben egy jó nőgyógyászt?
- Győrben keresek segítőkész nőgyógyászt/szülészt! Kit ajánlasz?
- Győrben magánrendel Dr. Szalay László nőgyógyász. Vélemény, tapasztalat vele kapcsolatosan?
- Győrben vagy Mosonmagyaróváron tudnátok nőgyógyászt ajánlani?