Gyomorban kőszerű érzést mi okozhatja? (tudásbázis)
Kőszerű érzést a túl kevés és a túl sok gyomorsav is okozhat, úgyhogy nem egyszerű kideríteni az okát.
Ha kevesebbet ettél, mint szoktál, akkor inkább a "túl sok" esete áll fenn, mert a gyomor (tapasztalataim szerint) úgymond hozzászokik ahhoz, hogy adott mennyiségű ételt eszel, és hozzáigazítja a gyomorsavtermelést.
Ha zsírosat, nehezet ettél, akkor inkább "túl kevés" (nekem olajos ételek okoznak ilyen "kőszerű" érzést, az állati zsír nem, bár attól meg elálmosodom).
Egy ideig írogasd fel, hogy mit eszel, és hogy mikor alakul ki a "kőszerű" érzés, ha meglátod a mintázatot, az segít kideríteni az okot, és ha úgy döntesz, hogy elmész orvoshoz, szerintem neki is segíteni fog, hogy merre induljon el.
Ez a kombó nem a bélrendszerben levő anyag megmozgatására, ritkítására való??? Tudomásom szerint a köménymag szelet eredményez, aminek nyomán megmozdul az ott levő anyag.
A kérdezőnek a gyomrával van gondja.
Apukám is szódabikarbónát ivott. :)
Nekem ételtől független. Joghurtot ettem és krumplit. Mégis ez van, égéssel, korgással.
Emésztést segítő enzimeket kell fogyasztani.
Olvasd el a cikket, kicsit lentebb: [link]
Esetleg valami nehéz, zsíros kajából sokat ettél, és lassan indul be az emésztés?
Ha igen, (és semmi gyógyszered nincs otthon): egy mokkás kanál szódabikarbóna, rá egy nagy pohár víz. Ez robbantani szokta a gyomor tartalmát, és gyorsabban elmúlik a rossz érzés. Nálam be szokott válni.
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Mi okozhatja ezt az érzést meditáció közben?
- Szerintetek mi okozhatja a torkomban ezt a szorító jellegű érzést?
- Mi okozhatja a szem alatti égő enyhén viszkető érzést valamint pirosságot?
- Mi okozhatja ezt az érzést?