Gyógyszeres csík van a fülemben. Hogy mossam meg a hajam, hogy ne menjen a fülembe a víz? (tudásbázis)
Ja, mellesleg vissza kellett volna mennem, de nem értem rá, a kislányom "miatt". Pénteken voltam, most, mondom, kevesen lesznek, mivel péntek, és még pont aznap el is tudok menni.
Feltekertem, erre szerinted, mennyien voltak?!?!
37-en. Hallod, ez katasztrófa. Még időpontot sem tudtam kérni személyesen. Úgyhogy a héten majd valamelyik nap megint megyek, mert kell beutaló hallásvizsgálatra...vezetéses hallásvesztés miatt...bár már visszajött, de valami folyadékot néznének, hogy van-e még...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :'(
Egyébként ügyeleten akkor Kli.M. drnő volt, imádom a fejét. Másnap vissza kellett menni, akkor meg Kel.É. drnő, na ő még egy csúcs aranyos.
Mert hozzám kell türelem. Biztos nézett is az előző, amikor mondtam: és nézzenek oda, ez tényleg színtelen...
De, az alapján mentem egyel feljebb. Igen, láttam Burow-os oldatot, és wasszus, színtelen. :(
Akkor mi volt a rozsdaszínű, jód???
Ki volt írva a régi ajtóra hogy hová költöztünk. Már nincs ott?
Láttál Burow oldatot?
Szeretem ezt a Kórházat, komolyan mondom.
Nem szeretnék sűrűn bejárni, de legalább normálisak az orvosok. Tegnap FOG ügyelet, elköltöztek :S Mire rájöttem...
Hát nem fogok szombaton Kórházba járkálni a Repülő-hídtól, abban biztos lehetsz.
Viszont, szerdán mennem kell, bár nem fül-orr-gégére.
Állok elébe...
Ma este dolgozok, ha arra jársz gyere be, és megnézzük együtt.
Szia!
"Személyre szabott"füldugót csináltathatsz.Uszodai füldugó a neve!Kérdezz rá a dokinál.Én ezzel balcsiztam:)
Ezt így nehéz megmondani.
Két gyakori fülgyulladás van. Az első a hallójárat gyulladás, amikor vagy a hallójárat bőre van begyulladva (duzzadt és váladékozik), vagy egy pattanás szerű kis valami van benne. Ekkor szokták leszívni a keletkező váladékot, Burowos csíkot, és kenőcsöt rakni bele.
Van a középfül gyulladás, amikor a középfülben gyűlik fel váladék (pl. genny), ami feszíti a dobhártyát, és ez fáj. Ilyenkor vagy az orvos szúrja fel a dobhártyát, vagy a váladék nyomásától lyukad ki. Ezután ált. csökken a fájdalom. A dobhártya repedése pedig ( a nagyságától függően) begyógyul magától. Ha nagyobb, akkor fedni szokták speciális papírral, ami mentén szépen begyógyul a dobhártya. De addig, amíg a középfül gyulladása nem szűnt meg, addig nem szabad fedni, illetve ha magától begyógyul, akkor újra fel kell szúrni.
Ez a két fajta fülbetegség ÁLTALÁBAN nem szokott összefüggni.
Mind az antibiotikum, mind a Flector (ami gyulladáscsökkentő is nem csak fájdalomcsillapító) segíti a gyógyulást.
Remélem minden rendben lesz, és hamar meggyógyulsz!
Nem mondta a doki hogy mekkora. Csak annyit, hogy lyukas, és ha nem forr be magától, akkor műteni kell. De a dobhártya is be van gyulladva. Azért fáj, mert be van gyulladva, vagy akkor is fájna ha nem lenne?
Kilyukadhat magától? Vagy azért mert leszívatták a váladékot?
Ha begyógyul a dobhártyád, utána már nem lesz gond.
Ha nem nagy a lyuk, akkor hamar beforr. Mit mondott az orvos, mekkora?
De fedéssel is viszonylag hamar gyógyul, szerintem nyárra már el is felejted.
Ok. Köszi a tanácsokat. Neked mennyi idő volt amíg helyrejött a füled? Tudom hogy minden ember szervezete más, csak hogy tudjak mire számítani. Hetek, hónapok?
És volna még egy kérdésem. Mondta a doki, hogy nem érheti víz ezután a fülemet. A nyáron pl. strandra hogy mész? Akkor is ezt a füldugót viseled? lehet?
Sziasztok. Nagyon nehezen megoldottam a hajmosást. Zacskóval leragasztottam. De nagyon macerás volt. Legközelebb megnézem ezt a port.
Szóval voltam ma a kórházban, és hétfőn mehetek megint. A gyógyszeres csíkot kivették, és tényleg nem fájt. Most tettek be egy másikat, amit holnap saját magamnak kivehetek. Írtak föl fülcseppet, amit ha kivettem a csíkot használnom kell, és marad a Zinnat.
A csomóról a külső hallójáratban, nem mondtak semmit, amit jó jelnek foghatok fel. Ezek szerint kezd elmúlni. DE, és most jön az a bizonyos de: Továbbterjedt, és most már gennyes középfülgyulladásom van. És ráadásul kilyukadt a dobhártyám is. Ha a lyuk nem forr össze magától, akkor műteni kell a doki szerint.
Hát ez van. Ilyen szarul jártam egy kis megfázástól, és torokfájástól.
Bocsi belenyúlt a gyerek. Szóval örülök, hogy ha valakit érdekel, ne értsd félre. De biztos van olyan aki azt mondja, hogy "ez tiszta hülye, nem is ez volt a kérdés, és egyébként is kit érdekel".
Szóval, holnap délután jövök, és ha valakit érdekel, beszámolok.
Puszi.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Ha úgy érzem, hogy folyadék van a fülemben, akkor menjek orvoshoz?