GYES nekem , /GYED apának!!! (beszélgetés)
2 felnőtt ,2 gyerek lesz :D már van egy 4 éves lányom :D
Azért menne fizetés nélküli szabadságra mert vannak egyéb forrásaink. :)
Mennyi fizetés nélküli szabadság igényelhető ilyenkor?
Én akárhol nézem a gyed csak fél évig jár.. gyerek fél éves korától 1 éves koráig.. :/
Ha gyedet kap apa, akkor anya nem kaphat gyest.
Egyébként topik indító kérdésére válaszolva, a családi pótlékot nem kell apának átigényelnie, kaphatod te tovább.
De ha te otthon vagy a gyerekkep, miert megy fizetes nelkulire?
Ha dolgozik tovabb, akkor kapja a fizut es melle a gyedet...
Vagy ellesztek a kb 140 000 gyed, 25000 gyes plusz 12 000 csaladibol masfel evig??? 😯😯😯
a gyed fél éves kortól 2 éves korig jár. rendben ,és ez idő alatt át kell vennie a családi pótlékot is a saját nevére? vagy az maradhat az én nevemen.. ?
fizetés nélküli szabadságra akar menni ,mennyi idő jár ilyenkor? fél év ,vagy végig a gyed végéig?
Vszinu annyi munkaviszonya nincs, hogy Csedet vagy gyedet kapjon.
Viszont a gyerek fel eves koraig nem veheto igenybe munka mellett az apanak a gyed.
Bocs, igaz!
De ő nem a GYESről mond le.
GYES csak 2 éves kor után jár.
Tehát te GYEDen leszel 6 hónapig. Utána meg apa, akár 2 éves koráig.
Brutto 270 000nek a kalkulator szerint 141 000 Ft a gyed.
Egy gyerekre pedig netto 10 000 ft adokedvezmeny jar.
Ha lemondod a gyest, es a ferjed megy Gyedre, akkor ne felejtsd el havonta a tb jarulekot fizetni magad utan, kulonben nem leszel jogosult az eü ellatasra.
A gyed a gyerek 2 eves koraig jar.
Sziasztok ,a kérdésem az lenne hogy szülést követően szeretném én igénybe venni a gyest ,a picúr 6hónapos koráig. Illetve érdekelne az hogy apa gyedet szeretné 6hónapos kora után ,akkor a családi pótlékot is át kell vennie a saját nevére?
A gyed meddig jár apának? van aki azt mondja hogy csak 1 éveskorig ,van aki azt hogy 2 éves korig.. ? Hogy van ez ? És a gyed összege?? brutto fizuja kb 270 környékén van ,18,5% adót vonnak neki :D
További ajánlott fórumok:
- Két gyerekem van. A 16 éves most megy az apjához lakni. Jár-e tartásdíj a kicsire, ha az apának sokkal több a jövedelme mint nekem?
- A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték?
- GYES vagy GYED fog nekem járni ebben az esetben?
- Aki gyesen van itthon és nem dolgozik, annak kell adóbevallást csinálnia? Nekem nem küldtek semmit. Tavaly igen.
- Szeptemberben letelik a gyesem, kb mennyi szabadság járhat nekem? 34 éves vagyok és két gyermekem van?
- Gyes/gyed 2 kicsivel, de mi jár így nekem?