Gyermeket szeretnék (beszélgetés)
Milyen helyzetről beszélsz? Van egy gyönyörű gyerekem, és nem görcsölök, hogy elvesz-e valaki feleségül v. sem, mint sok más nő! És lehet, hogy sokkal több időt voltam boldog, mint valaki egy boldogtalan hosszú házasságban.
Szóval mire is gondolsz? :)
A mindent megtenni a szerelemért az normális dolog.
A lábtörlőség attól nagyon messze áll.
No igen. Ezt érzem árulkodónak én is :)
Nyilván az ember megtesz apró kis bohóságokat a szeretett félnek, kedves kis meglepetéseket, gesztusokat gyakorol, de ez természetes, hiszen ha szeretjük, boldognak akarjuk látni.
Ott azonban nagyon nagy a baj, ha valakinek ilyen hosszú listája van a legapróbb részletekbe menően arról, hogy ő beeeeeeezzeg mit meg nem tett és még egy nyamvadt gyereket se szülnek neki érte.
Ezért írtam: a saját önkéntes cselédségéből állított magának piedesztált, így szívva el a levegőt ettől a nőtől.
De a cselédeknek nem gyereket adnak, hanem munkát.
Ennyire hibatlan csak úgy lehet valaki, ha elhallgat pár dolgot. Nem hiszem, hogy azok a hullámvölgyek csak a nő hibájából voltak.
Lehetnek problémás időszakok, de szerintem nem jó, ha folyton küzdeni kell a másikért. Küzdök eleget ez életben, ha hazamegyek, akkor nyugalmat szeretnék. Ezzel nem vagyok egyedül.
Egyetlen kérdésem van: ha lábtörlőként/szolgaként viselkedsz továbbra is, akkor hogyan várhatod el, hogy tiszteljenek? Vagy az volt a terv, hogy addig szolgálsz majd a csajnak, a szolgálatodból és a verítékedből kovácsolva magadnak piedesztált, míg a végén hálából majd szül a lábtörlőjének egy gyereket?
Aki magát nem tiszteli...azt mások sem szokták.
Én elfogadom az általad írtak valódiságát.
Ennek ellenére, ha a pároddal is beszélhetnénk, biztos egy kicsit más képet rajzolna az életetekről.
Minden érmének több oldala van, de ebbe most ne menjünk bele.
Maradjunk meg az alapproblémánál, a gyerek vállalásánál, vagy nem vállalásánál.
Sokan és sokszor elmondtuk, hogy mi akárhogy is látjuk - felületes információk alapján - a dolgot, dönteni neked kell.
A mérleg, amire felteszed:
- egyik oldalon a jelenlegi életed, a jelenlegi pároddal, család nélkül, ki tudja meddig ?
- a másik oldalon: gyerek, család, egy ma még ismeretlennel, akivel vagy tökéletes harmóniában fogtok élni, vagy ott is lesznek ilyen-olyan problémák.
Válassz!
Ha az embernek ilyen "barátnője" van, már nincs is szüksége ellenségre!
Gratulálok!
Én azért a párom háta mögött nem szövetkeznék a "barátnőjével", sőt egyenesen megmutatnám neki az általa küldött emailt, mert jogában áll tudni, hogy kibe helyezte a bizalmát.
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Gyermeket szeretnék...de mire? Akinek nincs munkája az mire is tudna vállalni egy kisbabát? Szerinted?
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?
- Fiú gyermeket szeretnék...és ha lány lesz?
- Van itt olyan, akinek a gyermekét nyaki cisztával műtötték? Tapasztalatot szeretnék.
- Nevel valaki közületek állami gondozott gyermeket? Kérdezni szeretnék.