Gyermekem egy ideje forgatja a szemét, mi lehet ez? (tudásbázis)
Szia Sztolyka!
Én 24 éves vagyok,, szüleim nekem már 13-14 éves korom körül vették észre ugyan ezt, vittek orvoshoz, szemészhez minden hova de csak az lett a vége, hogy megszokásból csinálom egy rossz szokás...vagy pszichológiai probléma, voltunk pszichológusnál ő azt mondta hogy idegesség, stressz miatt van.(én is kidülesztem a szememet és forgatom) Engem nem zavar, mert megszoktam és észre se veszem csak anyu és páromat zavarja de már ők is megszokták......
A gyermeked képekben gondolkodik. Erősen vizuális típus. Egy múltban átélt eseményt képzel el magában. Azzal hogy kimereszti a szemeit, azzal talán a kép intenzitását próbálja növelni. Nem tudni hogy mit képzel el, ez lehet változó, jó is rossz is. Mindenképpen visszamenekül a múltba, hogy ott valamit újra felidézzen.
Ugyanakkor finoman jelzi, hogy alárendelt szerepet tölt be, fontos számára az anya (szeretet) közelsége és a múlt újraélése. Erősen introvertált (befelé forduló), kiszolgáltatott, érzékeny és valószínűleg fél a jövőtől.
Ezeket tudtam mondani...
Ehhez nem kell annak lenni. :)
De fontos a részletek megállapítása.
Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórumban sokan segíthetnek.
mik a tünetei a fiadnak hány éves mikor kaptátok a diagnózist,mesélj bátran!
Mit jelent a gyermekkori autizmus? Van felnőttkori is, vagy ki lehet nőni, vagy hogyan érted? Az én fiam (szakvélemény szerint) autizmus spektrumú...
Egyébként szerintem szorosan a "betegségéhez" kapcsolódó dolog szerintem...
"kapkodja ki a szemét"
Ez mit jelent pontosan?
reméljük, ezt is abbahagyja
hány éves?