Gyermekelhelyezés (beszélgetés)
Úgy néz ki most is meg tudunk egyezni. Szemétkedik, vagdalkózik de a végén úgy is belemegy. Nem tud mást tenni.
Csak azt nem tudom, hogy a válási végzésben szereplő számon adjam be a kérvényem, vagy teljesen új számon fut majd?
Na ezt nagyon félreérted. Egy szóval nem mondtam, hogy nem akartam, hogy velem éljen. 14 éves volt, hozott egy döntést amit én tiszteletben tartottam. Majdnem belehaltam ebbe, de tiszteletben tartottam hogy az apukájával akar élni. Nem volt könnyű hidd el. Eltelt másfél év és a gyerek elém állt. Velem akar élni és a testvéreivel. Ennyi idő kellett neki hogy felfogja hol van az otthona.
Nem én nem akartam hogy velem éljen.
10 éves kor felett meghallgatja a bíróság;
tudomásom szerint ott kell majd nyilatkoznia az elhelyezés megváltoztatása iránt.
Hosszú lenne leírni az egész történetünket, így lerövidítem.
Egy éve mondták ki a válást. Akkor a legnagyobb gyerek még az apjánál élt. A válási végzésben ez is benne van.
Két hónapja fordult a kocka. A gyerek hazajött, itt él velem, velünk. Ezt szeretném hivatalosan is megerősíteni.
A kérdésem. Hogy fogjak hozzá? A válási végzésben szereplő bírósági számra hivatkozva írjam meg a levelem? Vagy ez teljesen új számon fut majd?
A gyereket el kell cibálni a bíróságra vagy elég ha a két szülő megegyezik? Nem szeretném a fiamat bíróságra hordani, van neki így is épp elég baja.
További ajánlott fórumok:
- Bántalmazás, válás, gyermekelhelyezés
- Mennyi időbe telik, hogy zajlik a gyermekelhelyezés?
- Van itt olyan édesanya, aki a válás gyermekelhelyezés során alul maradt az apával szemben?
- Meddig és hogyan zajlik egy gyermekelhelyezés megváltoztatása?
- A gyermekelhelyezés működhet közös megegyezés alapján?
- A napokban indítottam el a gyermekelhelyezési pert és a gyermektartás megállapítását. Jövő hónaptól hogyan tudják vonni?