Gyermekeiteknek vannak kedvenc sütijei(torták, muffinok, piték, stb..minden érdekel), amiket ti csináltok? (beszélgetés)
Van :-)
2 citrom reszelt héja és leve ezt
2dl tejföllel kikeverem
majd
25dkg porcukrot
4dl tejszínnel habosra forgatom
összekeverem az elegyet,és
kikenem a tálat fél cm masszával
egy sor babapiskóta
egy sor massza
egy sor babpiskóta és így tovább
A tetejét színes cukorkával hintem,majd hűtőbe teszem.
Imádja-imádjuk!!!
itt van. :) neten találtam és a kis család kedvence :))
" Fantasztikus túrós süti
Hozzávalók:
* 25 dkg sütőmargarin
* 25 dkg túró
* 25 dkg liszt
* 15 dkg cukor
* 2 tojás
* 1 sütőpor
* 1 vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja+leve
* csipet só
* ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a mandulát, mazsolát stb. Kikent, kilisztezett őzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. (Az őzgerinc formánál ügyeljünk, hogy meg ne égjen!) Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihűlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal."
ui. én tepsibe szoktam sima egyszerű fém 40 cm-es :) ja meggyel és barackbefőttel a legtutibb. és még valami. ha száraz a túró 2-3 evőkanál tejföllel "hígítom"
Jó az ötlet ,de macerás :)
Simán beállítom a tepsibe és megsül, lehet hogy az alsó csík egy kicsit jobban ropog ... :)
Süni torta, az Anna, Peti és Gergő-ből! ;D
A lányom 2. szülinapjára csináltam meg a mesében olvasottak alapján. Nagyon egyszerű, csak most nincs kéznél a könyv.
Kakaós piskótát tördelünk főzés nélkül készíthető csokipudingba, süni formát készítünk, orra csokigolyó, szeme drazsé, a hátát megszórjuk tortadarával, sótlan ropik a tüskéi, amikre marcipán gyümölcsöket húzunk. (Utolsó pillanatokban, mert megpuhul a ropi és vége...)
Hűű, ez nagyon tetszik!
Hétvégén ki is próbálom :-)
Az én muffinom:
1 egész tojás
vaniliaaroma ízlés szerint
15dkg kristálycukor
fahéj ízlés szerint (kb 1 kávéskanál)
1 csomag vaniliás cukor
fél dl étolaj
2.5dl tej
1 banán
25dkg finomliszt
1kávéskanál szódabikarbóna
1 sütőpor
10dkg csoki összedarabolva
Elkészítés: A tojást kikavarjuk a cukorral,vaniliáscukorral,fahéjjal,vanilia aromával,étolajjal,tejjel.A lisztet összekavarjuk a sütőporral,szódabikarbónával és hozzáöntjük a cukros masszához.Elég sűrű lesz jól kikavarjuk.A banánt összetörjük egy villával és hozzáadjuk a sütihez az összetört csokoládéval együtt.A muffinsütőt kikenjük vékonyan margarinnal és belekanalazzuk a masszát.Összesen 12 db muffin lesz belőle.Jó nagyok.Kis ideig lassan sütjük majd felvesszük a lángot.Az én sütőmben kb 20 perc alatt kész lesz.
Tanácsok: Én nem szoktam papírformában sütni de csak azért mert van egy muffinsütő tepsim.Nekem ez sokkal praktikusabb így és nem ragad bele a süti se.Langyosra hült csak akkor szoktam kivenni a formából.Nagyon finom és pillanatok alatt kész van.
Köszönöm a recepteket!
Onnan jött az ötlet, hogy van olyan kedvenckém, aki a naplójában írogat olyan tortákat, sütiket, amik a gyerekei kedvencei, és már én is csináltam meg belőlük...Tényleg finik. Pl. süni alakú torta, cica alakú torta, muffinok, meg ilyesmik...
És tuti másoknak is vannak jól bevált receptei...:DDDD
Az én fiam a Kürtős kalácsért rajong :) :)
Hozzávalók
A tésztához:
37 dkg liszt (nálam 10 dkg Graham lisz + 27 dkg hagyományos fehér liszt)
5 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
20 g élesztő (frisset használtam)
2 ek. cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
A hempergetéshez:
ízlés szerint vaníliás cukor, darált mák vagy dió, kakaópor
Elkészítése:
Először is a sütőformát kell elkészíteni. Ehhez néhány papírgurigára lesz szükség. Én a papírtörlő belső gurigáját használtam, ez kellően vastag. Középen félbevágtam 2 darabot, s mindet bevontam alufóliával úgy, hogy kissé a belsejükbe is belógjon.
Ha ezzel megvagyunk, készítsük el a tésztát. Ehhez először 1 dl langyos tejbe keverjük bele a cukrot, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel.
Szitáljuk tálba a lisztet, adjunk hozzá egy fél tojást (maradék a megkenéshez kell), vaníliás cukrot, sót, az olvasztott vajat, a citrom reszelt héját, majd a felfuttatott élesztőt is. Gyúrjuk alaposan össze, vagy robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze az egészet. Szükség szerint lágyítsuk tejjel a tésztát. (Lisztfüggő, hogy mennyit vesz fel a tészta, a lényeg, hogy kellemesen puha tésztát kapjunk. ) Ezután meleg helyen kelesszük duplájára.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagra, vágjunk belőle ujjnyi vastag csíkokat. ( én sodorni szoktam a "kígyókat" és azt tekerjük fel )A formánkat kenjük le vékonyan olajjal, hogy biztosan lejöjjenek a kalácsok sülés után. Csíkonként szépen tekerjük rá folyamatosan a tésztát, de legyen egy kis átfedés a sorok között, szóval ne hagyjunk üres lyukakat a kalácson. Legyünk résen a feltekerésnél, mert az olajos rétegen könnyen megindul lefelé a tészta. Pici helyet hagyjunk felül, így könnyen le tudjuk majd szedni a formáról.
Tojással kenjük le, forgassuk cukorba (ha ízesítettet szeretnénk, a cukrot előzőleg keverjük össze dióval, mákkal vagy kakaóporral).
Állítsuk őket tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süssük aranybarnára. Nálam kb. 15 perc alatt megsültek. Kínszevedés volt ez a negyed óra is: olyan illatok terjengtek, hogy percenként kukkoltam a sütőt, mikor lesz már kész. Csak erős idegzetűek tartózkodjanak a sütési idő alatt a konyhában!:) Én szóltam. . .
Még melegen takarjuk le a kalácsokat, hogy ne száradjanak meg.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz