Gyergyói rakott puliszka recept


50 dkg
kukoricadara
50 dkg
sajt vegyesen ( juhsajt, ementáli. füstölt sajt, parmezán sajt,stb.)
1 evőkanál só
1 evőkanál sertészsír
10 dkg
füstölt szalonna
10 dkg
házi kolbász
1 nagy fej lila hagyma
3 liter víz.
A Gyergyói rakott puliszka elkészítési módja:
Vizet forralunk, amihez egy kanálnyi sót adunk. Ha felfőtt lassan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát és lassú tűzön, kevergetve 8-10 percig főzzük.Ekkor a tűzről levesszük és hagyjuk, hogy a kukoricadara jól megduzzadjon. Közben a különféle sajtokat lereszeljük (annál finomabb lesz az étel, minél többféle sajtot használunk).Külön edényben most a füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk és a felkarikázott kolbászt is hozzáadva kisütjük, félretesszük. Tepsit vagy tűzálló tálat veszünk, amit kizsírozunk, majd az aljára egy réteg puliszkát teszünk, amit elsimítunk.Rászórjuk a sajt felét, majd ezt befedjük egy újabb puliszka réteggel, amire ismét sajt kerül. A rétegezésnél lényeges, hogy a végére reszelt sajt kerüljön.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.Kivéve tetejére rakjuk a kolbászkarikákat, a sült szalonnát és a felszeletelt lila hagymát. Tálaláskor hideg tejfelt, kefirt, apróra vágott kaport kínáljunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jún. 16. 17:36
A gyergyói rakott puliszka elkészítési módja és hozzávalói.