Gyerekekkel egész napos foglalkozás keretében több fajta díszt kell készítenem. Segítenétek? (tudásbázis)
harmonika-alakra hajtogatott papírból csengősor, angyalkák, fenyőfa kivágása
fénymásolt karácsonyi minták kiszinezése, kivágása
üvegmatrica ablakdíszek
Szia.
Mit szólnál a tésztából készíthető karácsonyfadíszekhez? Tészták, ragasztó, festék spray, fagolyó és már készülhet is.
Vagy asztaldísz is készíthető: alma, gyertya, egy két masni, toboz...(vagy ki mit szeretne) kellene hozzá és máris alkothatnak a gyerekek. "Gyorsmasnival" a legegyszerűbb és azt önállóan is készíthetik.
Tobozfigura készítés?Színes papírból palástot ragasztani a tobozbábú hátára,hungarocellgolyót a csúcsára fejnek,erre arcot készíteni,papírból manósapkát tenni rá.Aranyos karácsonyfadísz lehet.
angyalka formában is el lehet készíteni.
nem tudom milyen könnyű ötletre gondolsz...
én pont tegnap csináltam a fiaimmal só-liszt gyurmából formákat ( én a mézeskalácsos formáimat használtam hozzá ) vettem többféle apró gyöngyöket, ecset végével kilyukasztottuk, és lefújtuk csillámos spray-el, ezt hagyni kell száradni ( a miénk még szárad ) szalagot fűzünk a lyukba, és kész is a csodálatos karácsonyfa dísz. mikor én ovis voltam, akkor csináltam hasonlót, és a mai napig feltesszük a fára dísznek.
próbáld ki, lehet bonyolultnak hangzik, de szerintem egyáltalán nem az. megjegyzem én sem vagyok valami profi ebben a témában, de nagyon tetszik a végeredmény....
A naplóm(Életünk, napjaink)254. bejegyzésénél,a Karácsony képre kattintva találsz papírból kivágható ablak díszeket.
Készíthettek nagyobb hosszúkás dobozt bevonva nagy szaloncukrot, kinti fenyőfa díszítéshez.
Gyufas dobozka becsomagolasa szines-csillogos papirba, atkotve masnival.
Ablakra valo disz esetleg? Hopehely kivagas (osszehajtogatott kor alaku papirbol)
ha öntesz egy csomo gipszformát lehet öket festegetni azt élvezi mindenki....nem kell hozzá sok minden, pár forma amibe öntöd és pár kilo gipsz...
lehet fűzni pattogatott kukoricát is...azt is megehetik közbe :)
képeslapokat is lehetne készíteni
Mi ilyenkor csinaltunk pl. karacsonyi teritest is szep karacsonyi szalvetaval, teritovel. Esetleg megehetik a tizorait is az "unnepi asztalnal" .
Szines papircsikokbol karikakat ragasztani es fuzert kesziteni beloluk. (ugy ertem egymasba fuzott karikak)
csináljunk a gyerekekkel.
Lassan be kéne szerezni a hozzá való anyagokat, de igazából könnyű de kreatív ötletem nincs.
Mivel-milyen manuális tevékenységekkel köthetném le a különböző korcsoportú gyerkőcök figyelmét?
Nagyon örülnék az ötleteknek, melyek könnyen megvalósíthatók,s mindemellett még kratívak is.
Köszönöm:)
További ajánlott fórumok:
- Nagycsoportosoknak és 1.osztályosoknak közös foglalkozást kell anyanyelvi óra keretében tartanom.Van vkinek foglalkozás leírása, ötlete?
- Van-e olyan OKJ-s képzés, ami csecsemőkkel vagy gyerekekkel foglalkozik és államilag támogatott?
- Hasi ultrahangos orvost tud valaki Budapesten, aki gyerekekkel foglalkozik?
- Debrecen vagy környékén van olyan iskola, ahol hiperkatív gyerekekkel is foglalkoznak?
- Tudtok jó homeopátiás orvost ajánlani Bács-Kiskun v. Csongrád megyében, aki gyerekekkel foglalkozik? Tapasztalatok ételallergia kezelésében?
- Alapos bőrgyógyászt ajánlanál Budapesten, aki lehetőség szerint gyerekekkel is foglalkozik?