Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi? (beszélgetés)
Egy asztalosnak kell bizony szakmai végzettség. Enélkül itthon nem lehet egyéni vállalkozó.
Tudom, mert azóta megnéztem.
A már hivatkozott 21/2010. NFGM rendelet 1. § (1) bekezdése alapján egy adott tevékenység csak a meglévő képesítés birtokában végezhető, függetlenül a tevékenységvégzés formájától. Tehát ez azt jelenti, hogy aki az adott képesítéshez kötött tevékenységet ténylegesen folytatja, annak rendelkeznie kell az ahhoz szükséges végzettséggel.
Sok vállalkozáshoz kell szakmai végzettség. De ez nincs mindenhol így.
A szellemi, és fizikai munkát ilyen szempontból nem lehet összehasonlítani.
Marmint hogy erted? Hogy ott pl muszaki atadast megteheti papir nelkul a villanyszerelo??? Azt nyilvan nem. De ugy tudom sehol a vilagon..
De asztalosnak pl nyilvan nem kell papir.
Vagy lehet nem ufyanarrol beszelunk??
De csomo programozo is full diploma nelkul dolgozik itthon is meg fejlesztesben is, hogy diplomas peldat is mondjak.
Az önálló munkához itt kell a végzettségről papír. Ott nem, és hivatalosan dolgozik.
Vagy te máshogy tudod? Erre ugyanis nem válaszoltál...
Ha ott mar ismerik akkor nyilvan ottmarad. Ez olyan, hogyha egy kornyeken mar elterjed a neved, meg hogy jo van,nem mozdulsz. Ez itthon is igy van.
Hidd el, az onallo melo mindenhol ugyanaz. a papirozas resze ado ami orszagonkent valtozik.
Ő épület asztalos munkát csinál kint. Vállalkozó. Ez a hobbija.
Itthon szerinted megtehetné? Mert akkor hazajönne, de egyelőre olyan ismeretei vannak, hogy nem. :(
(én csak tőle hallottam)
Van, akit megfizetnek. Sokan elmentek, és nem jönnek vissza, mert rájöttek, kint jobban megélnek a munkájukból.
Egyik ismerősöm kint vállalkozó lett. Nem is tudna hazajönni, mert ott a tudása számít, itthon meg a papírját kérnék, ami nincs. Nem a szakmájában dolgozik. Másban nagyon ügyes. Ott jó vállalkozni.
:))
Éljen a XXI. század!
Igény az van, csak elmentek...
Viszont akik egy dront meg tudnak szerelni, azokat keresik ;) mindig van igeny jo szerelokre akik az apro preciz munkakhoz ertenek, csak mas eszkozt kell javitani :)
De jo pap is holtig tanul ...
Változhat még ,ha végleg megunja. Itt a faluban sokan járnak ki a sógorokhoz. Kicsit messze van ,de hetente , kéthetente haza lehet jönni. Egy család viszont kint maradt egy 3 éves kisfiú is van nekik . Egy idősebb úr 55 kb keresett gépkezelő ,4000 eurót is keresett egy hónapban. Szóval azért annyira nem rossz.
Nálunk csak uniós árak és előírások vannak ,bezzeg a fizetés nem az . Mindegy nem is pörgetem fel magam 🤣😂😅
Jó kőműveseket most mindenhol keresnek. Sok pénzért is.
Ha sok gyakorlatot szerez, megéri továbblépnie.
Akkor sok szerencsét kívánok!
Nem tudom sajnos én sem, ilyenkor mi a nagy helyzet.
Nincs meg a jótállási jegyem, sajnos, csak számla a vásárlás időpontjáról. Neten néztem meg az eredeti akksit, ha online rendelném, ott szerepel a 6 hónap garancia. Ennyi viszont letelt már.
Férjem szerint autó akkumulátorára is csak akkor van, pl. zárlatos lenne vagy hasonló vis maior történik, de lemerülésre nem.
Húúúú. Milyen szervizesek ezek: Már elsőre új aksit kellett volna beletenniük.
Bele vagyon írva, hogy az aksira nem vonatkozik a garancia?