Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket? (beszélgetés)
😃
Az én kislányom végigsírta az első hetekben az éjszakákat. Míg rájöttünk, hogy szereti az operát, lenyugtatta. Kb.2 hónapig minden éjjel operára aludtunk ill.próbáltunk..
Na, azóta se hallgattunk se mi, se a gyerekek.
Most teljesen mindegy nekik. Tipikus csajok: csak ugrálni és riszálni lehessen a zenére és már jó is.
Tudnak hajat rázni rockzenére (én mutattam nekik hogy kell) és csípőt riszálni pop zenére és 'balettozni'. Na, ezeket tuti nem tőlem látták.. 🤣
A hangodat még nem hallottam, ezért nem tudom megítélni mennyire valós, amit írsz róla.
Ezt viszont sokáig el tudnám hallgatni, úgy a 6. perctől.
Ennyi :)
Az én torkomon se tudták lenyomni ezeket.. :D
Meg amikor óvodában kötelező volt a néptánc.. Nagyon gyűlöltem. És azzal mindent ami hagyományos. Népdalok stb..
Én konkrétan sírtam mikor énekelni vagy műsorozni kellett. Még iskolában osztályfőnökit is kaptam mert nem akartam énekelni :D
Nekem ez amit nem tudok megunni
De a nyuszis dalocska olyan dedós;
ez meg olyan jól dörög :D
Egyből gondoltam. :D
Nekem a Celine Dion-féle nagyon is hallgatható. A másik verzióhoz képest mindenképp. De még összehasonlítás nélkül is. Más véleményét meg elfogadom.
Hű, de kíváncsi vagyok Yennefer véleményére, ha egyáltalán itt lesz még.
Most van egy tippem, hogy mit válaszolna. :)
Ez is olyan szinten zavar, mint amit AugusztIzabella linkelt?
Komolyan kíváncsi lennék rá. Tudom, hogy van, aki egyáltalán nem szereti az ilyeneket. Ez is elborzaszt? Vagy azért érzel némi különbséget?
Én nem kicsit. :)
És ez a verzió? Ehhez mit szólsz?
Nyilván azt hozzátehetjük, hogy nem szabad felnőtt ésszel hozzáállni, gyermeki tudattal egész más a kép, hiszen nem bonyolítják (a többség) túl a dolgot
a gonosz elnyeri büntetését, a jó a jutalmát, mindenki boldog, és volt izgalom is. Nekik ennyi megy át, és ez így jó.
Tom és Jerry is püfölik egymást, legott gyerek szereti.
Grimm meséitől sem minden gyereknek volt vagy akár van rémálma.
Nyilvánvalóan más kultúra a japán. Én sem mondtam, hogy ne lenne köztük jó.
Semmi. Csak valakinek kötözködhetnékje támadt.
Ne írtam, hogy mindegyik borzadály. Minthogy azt sem, hogy a nagy klasszikusok mindegyike egyformán jó.
De kötözködni egyeseknek sokkal inkább a műfaja. Ugye? Nem rád céloztam.
Anno a grimm meséktől rémálmaim voltak. mondjuk az én isőmben még az eredeti verziókat nyomták.
de lássuk be, felnőtt fejjel a legtöbb mese elég dark.. pinokkió pl. nézz utána az eredeti sztorinak, piroska és a farkas,
igen, éreznek, ahogy érzések vannak a japán mesékben is.
CSAKHOGY ne felejtsük el, hogy MÁS kultúra!!!
és nem, nem rosszak, csak más.
Ahogy a mi meséink se rosszak (na jó.. azért mindenhol akad ZS kategória) de minden kultúrának vannak becses, értékes darabjai!
Mi a bajod az animével? mert ha hentait vagy yaoi-t írt volna.. akkor na.. :DDDD
de az animék között vannak sokkal értelmesebbek mint egy pár nyugati borzadály.. tény, hogy (a legtobbje) nem gyerek mesék viszont!
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Miért irkál neten más nőkkel egy házas férfi? Mi viszi rá ilyenekre? Sok kapcsolat megy így tönkre.
- Versek gyerekeknek
- Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket?
- 2-3 éves gyerekeknek tablet és ipad