GYED vagy munka? (beszélgetés)
szerintem sem jó kihagyni egy ilyen álláslehetőséget!
Nekem van egy kolléganőm, akinek szintén szívproblémával született az egyik gyerkőce. Ugyanúgy kezelte, mint egy egészségest, ment bölcsibe, közben ha műtétre mentek, akkor betegállomány, most lassan iskolába megy a kisfiú és azóta is gyes mellett 8 órában dolgozik.
Én is gyes mellett dolgozom (bár én 6 órában, mivel másként nem tudom megoldani) tartósan beteg a kisfiam.
Sok sikert!
Először kérdezd meg a bölcsiben beveszik-e a kicsit..ha igen vállald el a munkát!
nem mindegy hogy fizetésből éltek vagy gyed-ből!
először is:
CSAK GYES MELLETT lehet elmenni dolgozni, és már lehet 8 órában is.
GYED MELLETT NEM LEHET!!! (én is gyesen vagyok, onnan tudom)
viszont,ha tartósan beteg a kislányod vagy kisfiad, akkor szerintem ameddig lehet, maradjál otthon vele (már csak a lelkiismeret furdalásod miatt is, meg szerintem jobb neki ilyenkor még otthon, annyira kicsi még)
:) és a többi gyerekhez hogy viszonyul? Ha más gyerekekkel van egy helyen, jól kijön velük?
Ha tényleg ilyen jól sikerült a műtét és jelenleg nincs semmilyen komoly probléma, akkor nyugodtan beadhatod a bölcsibe. Ráadásul a normálisabb bölcsisek, ha tájékoztatva vannak, jobban oda is figyelhetnek a babádra.
Természetesen nem látok bele a helyzetedbe, neked kell döntened, de ha megnyugtat, gondolj arra, hány kisgyerek jár manapság bölcsiben és semmi bajuk nem származik belőle, sőt, talán jobb is, ha minél hamarabb közösségbe kerül.
Ha pedig nagyon jó lehetőséget kaptál, kár lenne visszautasítani.
Viszont írtad, hogy beteg a pici, pontosan milyen betegsége van? :(
Ha nem olyan beteg, hogy inkább az anyukája mellett lenne a helye, akkor én is elvállalnám, mert 8-16-ig dolgozni jó pénzért az manapság kincs, de szólj ha neked nem kell az állás!:)
Csak vicceltem!:)
Na akkor most ez jó tanács volt, innen ez, onnan az!:)
Bizti írnak ide az okosok is!:)))))
gyed mellett nem lehet dolgozni!
Gyes mellett lehet csak!
További ajánlott fórumok:
- Terhes vagyok, de nincs munkahelyem (GYES és GYED)
- Ebben az esetben 2. babával is csak gyest kapok vagy beleszámolják a munkaviszonyba és kapok tgyást, gyedet stb?
- Ausztriába költözünk. A párom ott kapott munkát. Én GYED-en vagyok. Milyen juttatások járnak?
- Segítsetek lehet, hogy + szünik a munkahelyem, és gyeden vagyok. Mi a teendő ilyenkor?
- Azt szeretném megtudni, hogy GYED-en vagyok, így támogatja a munkaügyi központ a nyelvtanulást?
- Kell kapjak a megszünt munkahelytől értesítőt ha gyed-en vagyok? a cég nem szünt meg de a munkavégzés helye igen