Gyed igénylés, segítenél? (tudásbázis)
5. sookye (válaszként erre: 4. - Tormás30)
2013. ápr. 8. 23:08
Azért kapsz (gondolom) kevesebb Gyedet, mert ennek az összege maximalizálva van, a minibálbér kétszeresének a 70%-ában, míg a Tgyás nincsen maximalizálva, csak a keresettől függ.
4. Tormás30
2013. ápr. 8. 23:01
Nem tudom mennyivel lett kevesebb de Tgyásből vonják az adóelőleget míg a gyedből adóelőleg+nyugdíjárulékot vonnak így annak az összege kevesebb lesz mint a Tgyásé. Én is kevsebb gyedet kapok :(
3. sookye
2013. ápr. 8. 22:48
Na most ez lehet, hülyeség, amit írok, de szerintem a gyedet is a szülés! előtti év jövedelméből számolják, nem a gyed előtti év jövedelméből...
2. bogacska
2013. ápr. 8. 21:53
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. 2011 januárjában végi volt munkaviszonyom, igaz hogy több is. de a folytonosság megvolt. 2012 január elsejétől két munkaviszonyom is lett egyszerre, az egyik munkaviszonyom 2012 12 31-én megszánt a másik azóta is megvan. 2012. július 2-én szültem. a tgyást ugye a 2011-es jövedelmem alapján kaptam, majd a gyedigényemet mikor beadtam fogyelve arra, hogy 2012-ben is meglegyen a 180 napos biztosítási jogviszonyom 2013-ban adtam le. de valamiért a kevesebb összegről állapították meg a gyedet, pedig nem úgy adtam le az igényt, nem beszélve arról hogy a megszűnt munkaviszonyom alapján. Szerintetek ha fellebezek van esélyem? Köszönöm a segítséget!
1. bogacska
2013. ápr. 8. 21:53
Gyed igénylése
További ajánlott fórumok:
- A GYED igényléséhez az előző évi bruttó bér összege kell valójában? Évi 936000 jövedelem után mennyi a GYED?
- Mi a GYED igénylés folyamata a kormányhivatalnál?
- TGYAS kifizetése tört hónapban és GYED igénylés
- Gyed igénylés
- Álláskeresési járadékból, hogyan kell az igénylést beadni, hogy a Gyedre is jogosult maradj?
- Méltányossági gyed igénylése hogyan történik, mennyi idő az elbírálás?