Mi a GYED igénylés folyamata a kormányhivatalnál? (tudásbázis kérdés)
6 honapos koraig csed-et kapsz, ha volt elég ideig megfelelo bejelentett jovedelmed.
6 honap utan gyed-et kapsz, szinten ha volt eleg ideig bejelentett jovedelmed.
2 eves kora utan gyes-t.
Ha alapbol fel eves koraig csak gyes-t kaptal, akkor tenyleg nem ertem.
Nagyon akkurátusak, mindent megnéznek, leellenőriznek. Ha valami hibádzik, biztosan szólni fognak.
Mikor az egyik ügyfelem adatlapját beküldtem, és az egyik sorba nem írtam be a nagy nullát, csak üresen hagytam a sort. A megyére kellett beutaznom, hogy javítsam. Oda-vissza 120 km, minthogy ők maguk bevésték volna. :))
Nem ertem az alapesetet sem.
Miert kell lemondani a gyes-t?
A gyed idoben hamarabb van, mint a gyes.
Ha ilyen kesze-kusza dolgot adtal le, mint ahogy itt irsz, akkor sok jora nem szamitanék.
Írod, hogy kitöltötted a gyed-igénylő nyomtatványt.
Annak az l. pontjában vannak a te adataid, az l/a. pontjában kérdezik, hova kéred a pénzt.
Ha bankszámlára, oda írtad a bank nevét és számlaszámot, ha nem, akkor beírtad a címet, ahova a postás viszi.
Akkor most mi a gondod????
Sziasztok mi a gyed igénylés folyamata a kormányhivatalba?
Leadtam gyes lemondó nyilatkozatott és kitöltöttem a gyed igénylőlapot és útólag pótlásként bemutattam a munkáltatóit ami igazolja a gyedre jogosultságót. De nem mondtak semmit csak hogy oké beérkezett a papír majd ügyintéző foglalkozik vele. Mennyi idő vagy hogyan mert postai címet se bankszámlaszámot se kértek.