Gumiszalag gyakorlatok otthonra (beszélgetés)
ezt erősen ajánlom
nekem piros és kék van, NAGYON NAGYON hatásosak. Úgy értem még csak egy hete használom de minden használat után másnap izomlázam volt, csak lesz eredménye :)
Sziasztok, jó ideje nem jártam erre, s amikor várakozva kinyitottam a lapot -üresen találtam, de most!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Köszönöm nektek és további tanácsokért folyamodok hozzátok.
A hibáim (nem teljes felsorolás)
1. lusta vagyok elkezdeni
2. nem akarok lemondani a rántott pipi combról
3. igénylem a segítséget a bíztatást az érdeklődést
4. álmodozom, hogy sikerül
5. mindig holnap akarom elkezdeni
Ha ezzel is vállaltok menni fog! Előre és utólag is köszönöm a tippjeiteket. Írjatok, hogy hogyan mire-merre jutottatok
:-)
1. Hátizom - 6 x 15 mellhez húzás gumiszalaggal
Figyeljünk az egyenes testtartásra. A mellhez húzásánál zárjuk a lapockát, a könyök maradjon enyhén hajlítva. Koncentráljunk arra, hogy a szalag végig feszes maradjon.
2. Evezés ülve - 4 x 15
A könyök a behúzásnál a test mellett halad, a lapockát itt is zárjuk.
Az erősítő- és tornaeszközök nagy részével az a baj, hogy helyhez kötnek: nemigen tudjuk magunkkal vinni ezeket nyaralásra, hétvégére, vagy a parkba, és otthon is a szükségesnél jóval több helyet foglalnak el. Mindez azonban nem igaz, ha a gumiszalagról beszélünk.
--------------------------------------------------------------------------------
Méret és sokoldalú felhasználhatóság szempontjából még az ugrálókötélen is túltesz a gumiszalag, amely akár a zsebünkben is elfér, így bárhová magunkkal vihetjük – ki tudja, hol lesz 5-10 üres percünk, amit erősítésre vagy nyújtásra használhatunk? Ezeknek a rugalmas, erősségi fokozatuk szerint más-más színű szalagoknak a hatásmechanizmusa roppant egyszerű: ahogy nyújtjuk, illetve visszaengedjük a szalagot, növekvő, illetve csökkenő ellenállást érhetünk el – egyszerű, mégis változatos erősítő és nyújtó gyakorlatokat így egyaránt végezhetünk vele. Statikus – álló, ülő és fekvő – helyzetben rengeteg gumiszalagos feladat létezik, gyakorlatilag a test minden izomcsoportja megdolgoztatható vele, de egyre több edzőteremben az aerob-jellegű, dinamikus mozgássorokra épülő edzésekbe is beleépítenek olyan gyakorlatokat, amelyekhez gumiszalagot használnak. A sérülésekből lábadozók rehabilitációs sporteszközként is kiválóan használhatják. A színskálából mindig edzettségi szintjének megfelelő erősségű szalagot válasszon, majd ahogy növekszik izomereje, válthat egy erősebb fokozatra. Kedvcsinálóként álljon itt három gumiszalagos gyakorlat, amelyet bárhol, bármikor elvégezhet.
1. A combok és a fenék izmosítására szolgáló gyakorlatnál csomózza össze a gumiszalag két végét, úgy, hogy ha vállszéles terpeszben áll, akkor a bokáit összekötő szalag feszes legyen. Álljon egyenesen, kapaszkodjon egy szék támlájába ha szükséges, és emelje meg oldalra a nyújtva maradt jobb lábát – anélkül, hogy csípőjét kibillentené középről – majd álljon vissza a földre. Mindkét oldalra végezzen 12-12 ismétlést, majd a gyakorlatot végezze el úgy is, hogy kinyújtott lábát nem oldalra, hanem hátrafelé emeli.
2. A hátat és a tricepszet erősíti, egyúttal a tartást is javítja a következő, állva és ülve is végezhető feladat. Fogja meg a szalag két végét. Bal kezét tegye a csípőjéhez, a jobb kezét pedig emelje a magasba, mindeközben a szalaggal a háta mögött legyen. Hajlítsa be jobb karját úgy, hogy felkarja függőlegesen, felfelé álljon, a szalagot tartó keze pedig a tarkójánál legyen; ebben a pozícióban már legyen feszes a szalag (ha kell, hajtsa félbe, és használja úgy). Húzza a gumiszalagot, miközben kinyújtja karját felfelé, teljesen egyenesre, majd engedje vissza a kezét a tarkójához. Mindkét oldalon végezzen 20-20 ismétlést, közben pedig figyeljen arra, hogy törzsét egyenesen, hasát behúzva tartsa.
3. A bicepszet és a vállizmot dolgoztatja meg ez az állásban végezhető gyakorlat. Álljon rá a gumiszalag egyik végére, a másik végét fogja a jobb kezében, a csípője magasságában. Hajlítsa be karját – ezzel a gumiszalagot a vállához húzza – majd engedje vissza a csípőjéhez. Mindkét oldalon végezzen 20-20 ismétlést. Ugyanebből a kiinduló helyzetből a csípőjétől indulva, nyújtva emelje meg oldalra a karját, vállmagasságig, majd engedje vissza – hamarosan érezni fogja a vállizmait.
Sziasztok!
Abban reménykedem, hogy hátha rendelkezik valaki közületek gumiszalag-gyakorlattal kapcsolatos tapasztalatokkal. szeretném,ha megosztaná nemcsak velem, hanem a többiekkel is. Nagyjából sejtem, hogy hol és hogyan kell huzogatni, de célirányos izomcsoportok mozgatására míg rájönnék, ki tudja mennyit öregednék :-) .
Szóval lányok- fiúk, várom a jótanácsaitokat és az ötleteiteket, nem beszélve az általatok elért eredményekről.
A szalag azért is szimpatikus, mert zsebben elfér...és jónak ígérkezik
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata
- Legjobb lábvékonyító/formázó gyakorlatok?
- Mi a különbség a zsírégető és az erősítő gyakorlatok minősége és mennyisége között?