Graham liszt felhasználása (beszélgetés)
8. gesztenye57
2012. okt. 9. 08:52
A graham liszt és a teljeskiörlésű az ugyan az. nincs kiváltva a korpa alisztből. Attól még ugyan oylan liszt van benne csak korpás.
7. pethoevi
2012. okt. 9. 08:44
szia!
Én nokedlihez,sütihez graham-et használok,főzibe,panírhoz teljeskiörlésűt.
Szerintem meg kell szokni az ízeket és aztán már nem lesz olyan rossz.
6. 6b006fc769
2012. okt. 8. 23:32
felesben (durummal) pizzatésztához, pogihoz, egyéb sós sütikhez szoktam.
panírozáshoz is azt használok
nokedlihez szintén felesben használom.
édes sütiket durumlisztből csinálok
5. fdóri
2012. okt. 8. 17:31
Én graham lisztet használok, de csak fele-fele arányban fehér liszttel keverve, mindenhez. Habaráshoz, rántáshoz, sütihez, kenyérhez....Meg kell szokni, de nagyon finom:)
4. 33ea09dda3
2012. okt. 8. 17:21
De kenyérsütésen kívül másra is jó??
3. megi04
2012. okt. 8. 17:18
A graham,és a tönköly is jó kenyér sütésre,én mindkettőt használom!
2. 33ea09dda3
2012. okt. 8. 17:17
Jah és sütésre inkább a tönkölyliszt alkalmas?
1. 33ea09dda3
2012. okt. 8. 17:09
Éppen diétázom és próbálok leszokni a fehér kenyérről és a búzalisztről. Egy ideje már graham kenyeret eszem és hétvégén vettem graham lisztet is. Gondoltam kibróbálom egy főzelék habarásánál, de a végeredmény enyhén fura lett...mellékízzel. Lehet ebből a lisztből kenyéren kívül mást is csinálni úgy, hogy az finom legyen?
További ajánlott fórumok:
- Konjac liszt felhasználása fogyókúrához. Receptek tapasztalatok?
- Mit jelent a graham liszt és a tönkölybúza liszt? És tényleg egészségesebb?
- Nem felhasznált krumplis liszttel mit tehetek?
- Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér?
- Mi a jele/neve Ausztriában annak a lisztnek, ami a magyar BL55-nek (finomliszt) felel meg állagban és felhasználásban is?
- Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? A fajtája? Őrlése? Felhasználása?