GOT, GGT, GPT, Bilirubin (beszélgetés)
Mennyi az a nagyon magas?
A májértékek sok dologtól lehetnek magasak.
Ha nagyon magas, azaz nem csak 10, 20, 30 al, hanem több százzal akkor alkohol problémákra is utal, illetve komolyabb betegségekre.
A bilirubin pedig a köszvényre, illetve alkohol fogyasztásra.
Mennyit iszol? Nem sok egy kicsit?
Nincs más betegséged? Pajzsmirigy, PCOS vagy valamilyen anyagcsere probléma? Hormonális gondok? Lehet csak kísérő tünet a májérték emelkedés, amit azért is gondolok, mert ezek mind valamilyen anyagcsere problémára utaló értékek.
Szia!
Nem kell rögtön megijedned. Nekem is volt, hogy a GOT érték magas volt. Egy időben sok fájdalomcsillapítót kellett szednem, és az okozta a kiugróan magas értéket. Legalont szedtem rá, és helyreállt.
nekem is a máriatövis jutott eszembe, állítólag jó
abból is sokféle létezik, Herbáriában 3-4 félét is láttam
milyen termék?? írd csak nyugodtan
Az értékek a májfunkciót jelölik, esetleg a koleszterined is lehet magas, ha ezek sem jók.
A háziorvosod mejd ellát tanácsokkal, mindenesetre a zsírokat valószínűleg vissza kell fognod az étrendedből
Sziasztok!
A laboreredményemben a GOT,GGT,GPT, bilirubin szint elég magas. De nem tudom, ezek pontosan mit jelentenek. Gondolom a májbetegséghez kapcsolódnak :( Elég sokáig halogattam a kivizsgálást, de most nagyon megijedtem.
A keresőbe beírtam: májbetegség
Nagyon sok hasznos információt találtam a májbetegségek stádiumairól és kezelésről. Ismeri valaki azt a terméket amit kidobott? Elég jókat írnak róla, de most ide direkt nem írom be a terméknevet.