Görkorcsolya nem rendeltetésszerű használata (beszélgetés)
Sziasztok!
Rég jártam erre...
Nos, ma megérkezett az "eredmény": a korcsolyát a fiam "rendeltetésellenesen" használta, így a reklamációm megalapozatlan. Azzal indokolják, hogy a korcsolya max. 100 kg teherbírású és skateparkban történő használata nem javasolt. A GYEREKEM NINCS IS 100 KG és NEM IS SKATEPARKBAN használta. Kisvárosban lakom, azt se tudom, mi az a skatepark...na, jó, nyilván a filmekből van róla elképzelésem...
Mi alapján állapítják meg, hogy nem rendeltetésszerűen használta?? Könyörgöm: a fiam a lábára húzta és ment vele. Ez nem rendeltetésszerű használat??
Nyilván eleinte elesett vele, sőt, elég SOKSZOR elesett vele, de azt gondolom, ez a tanulással jár, de nem csúszott vele négykézláb a betonon...
Nem beszélve arról, hogy abban az áruházban sokkal nagyobb értékű fitneszgépek is vannak, és ők egy 19.000 Ft-os görkorcsolyán akadnak fenn.
Nos, ezek alapján nem, NEM üdvözölhetnek továbbiakban vásárlóik körében...Mínusz egy vásárló, de ettől még - gondolom - továbbra is virágzik az üzletük. EMBERBARÁT üzletpolitikát kívánok nekik!
Köszönöm annak, aki időt szánt a bejegyzésemre!
Egyszer a tesómmal is el akarták játszani, hogy a focicipőt nem rendeltetés szerűen használta a fia:DDDD
Hát elég vicces volt, de a végén visszakapta a pénzt.
Én viszont a fiamnak vettem egy közel 20 ezer Ft-os nike utcai sportcipőt, a fiam felvette kb. 10x és elkezdett elválni az oldala a talptól. Visszavitte, elküldték szakértőhöz, aki megállapította, hogy a fiam nem rendeltetés szerűen használta, valószínű, hogy megázott benne, majd rosszul szárította, és javítás nélkül visszaadták. Én írtam a Fogyasztóvédelemnek, de semmit nem válaszoltak.
Jelezd nekik, hogy nem vagy elégedett a panaszkezeléssel, ezért vagy kéred vissza a pénzed, vagy a Békéltető Testülethez fordulsz.
Fogyasztóvédelemhez fordulj!
Sziasztok!
A Tízpróbás sportáruházban vásároltunk két hete a 10 éves (160 cm magas, 50 kg) fiamnak egy görkorcsolyát tíz forint híján tizennyolc ezer forintért. Két hét után a bokát tartó csat fém alkatrésze kettétört, a csat leesett, nem fogja a bokát, kisfiam csetlik-botlik benne, nem tud így menni vele.
Visszavittem a boltba a blokkal együtt, ahol azt a választ kaptam, hogy ez a korcsolya "szét van gyalázva", "le van harcolva", látszik, hogy "nem rendeltetésszerűen használták", mert "olyan, mintha az oldalánál fogva húzgálták volna a betonon", "többet csúszott az oldalán, mint a kerekén".
Felmerül bennem a következő: Hogyan lehet nem rendeltetésszerűen használni egy görkorcsolyát? Kisfiam a lábára húzta, ment vele. Ja, bocs, elesett! Sőt az elején elég sokszor elesett! De akkor repülnie kéne? Vagy csak akkor lenne szabad göriznie, ha már tud jégkorizni, nehogy a göri oldala megkopjon?? Ha valaki elesik a görivel, nyilván az oldalára borul, nem? Nem értem...Tapasztalt már valaki közületek hasonlót?
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Egészségtelen a tampon használata?